DETALJ IZ PROŠLOSTI

Zvijezda Krim tima 2016. uvjetno osuđen jer je sjekirom napao odvjetnike

22.01.2020 u 11:46

Bionic
Reading

Zvijezda domaće igrane serije 'Krim tim 2', bivši policajac Leon Lučić trenutno je u bolnici zbog teških ozljeda zadobivenih u tučnjavi nakon što je od jednog zaprešićkog poduzetnika pokušao iznuditi 100 tisuća eura, a kako se ispostavlja, ovo mu nije prvi izlet 's onu stranu zakona'

Kako navodi Glas Istre, Leon Lučić prije niti tri mjeseca na Općinskom sudu u Pazinu nepravomoćno je osuđen zbog ozbiljnih prijetnji smrću.

On je u Dugoj uvali još u lipnju 2016. sjekirom napao odvjetnike Marina Fola, Mirellu Paolu Frlan i djelatnika Industrogradnje Igora Stepanića te prijetio tadašnjem predsjedniku Uprave Industrogradnje Josipu Galincu. Za to je uvjetno osuđen na devet mjeseci zatvora, uz rok kušnje od tri godine.

Lučić je uhićen u Puli 23. lipnja 2016. te mu je određen istražni zatvor iz kojeg je pušten nakon pet dana. Ukoliko bude osuđen za iznudu zaprešićkog poduzetnika, a pazinsku nepravomoćnu presudu potvrdi viši sud, morat će odslužiti i devet mjeseci zbog onoga što je napravio u Istri.

Prema pisanju Glasa Istre, odvjetnici su u pratnji Stepanića u lipnju 2016. došli u Dugu uvalu ne bi li dogovorili mirnu predaju ugostiteljskog objekta, a koji je u najmu imao Lučićev šogor.

  • +2
Leon Lučić Izvor: Cropix / Autor: bruno konjevic/CROPIX