ZAKUP GRADINE

Iznos koji je saudijski princ platio za Medvedgrad - tajna

07.08.2014 u 14:47

Bionic
Reading

Svaki korak saudijskog princa Waleeda bin Talald bin Abdul-Aziza Al Sauda tijekom njegova posjeta Hrvatskoj mediji prate u stopu. Tako im nije promaknulo da je princ sa svojom svitom dio jučerašnjeg dana proveo na Medvedgradu. Koliko je princ za djelomičan zakup tvrđave izdvojio, iz Parka prirode Medvednica nam zbog diskrecije ne žele otkriti, no pojedine dijelove medvedgradskog kompleksa moguće je unajmiti za iznos od dvije do 15 tisuća kuna

Iako se moglo pročitati kako je princu Medvedgrad ustupljen za simboličnu zakupninu, doznajemo kako to nije točno. S obzirom na to da posjet saudijskog princa nije bio služben, već privatan, iz javne ustanove Park prirode Medvednica kriju iznos koji je Hotel Esplanade, koji je prinčev posjet Zagrebačkoj gori organizirao, platio.

Cjelodnevni zakup cijelog grada Medvedgrada za sada nije moguć. Moguće je unajmiti Veliki palas na nekoliko sati za dvije tisuće kuna, a parcijalni najam srednjovjekovnog grada Medvedgrada stoji 15 tisuća kuna. Što je princ radio na Medvedgradu, također zasad nije moguće doznati. Možda je išao zapaliti svijeću na Oltar domovine s kojim nijedna vlast od Franje Tuđmana ne zna što bi ili je razgledao tvrđavu s koje se po lijepu vremenu pruža spektakularan pogled na grad. I ona je, od velike renovacije 90-ih godina, prepuštena zubu vremena.


Na stranicama Parka prirode Medvednica moguće je vidjeti i obavijest: 'Dragi posjetitelji, u srijedu, 6. 8. 2014. srednjovjekovni grad Medvedgrad bit će zatvoren za posjećivanje.
Zahvaljujemo se na razumijevanju.'

Napominju kako razlog tome nije isključivo posjet saudijskog princa, već je lokacija bila zatvorena i zbog drugih razloga. Kojih? Ne žele otkriti.