otkriva razlog povratka

Iznenađenje na Markovom trgu: U Sabor se vraća SDP-ov mladi lav

09.07.2019 u 19:07

Bionic
Reading

Dvije godine nakon što je napustio saborske klupe, u Sabor se vraća SDP-ov načelnik Tisnog Ivan Klarin. Za tportal je otkrio zbog čega se odlučio na povratak

Njegovim povratkom parlament će napustiti Marija Alfirev.

Klarin je u izjavi za tportal rekao kako postoje dva razloga zašto se vraća. Jedan od njih je taj što su ga neki u stranci zamolili da aktivira svoj mandat kako bi dao., među ostalim, i svoj doprinos predsjedničkoj kampanji Zorana Milanovića, a drugi je povezan s njegovom funkcijom načelnika općine Tisno.

'U ove dvije godine nisam uspio riješiti sve u općini što sam prije lakše rješavao kao saborski zastupnik. To je frustrirajuće i mislim da ću autoritetom zastupnika ipak neke stvari moći riješiti bolje', kazao nam je Klarin.

Neki od naših sugovornika napominju kako Klarin ima tužbu za klevetu koju je protiv njega dignuo HDZ-ov Ante Kulušić i da je saborski imunitet možda razlog njegovog povratka.

Klarin kaže da to nema nikakve veze i da je to samo jedna od tužbi klevetu koje ima protiv sebe. Napominje kako je ova Kulušićeva još iz 2014. te kako nema zastare u tom slučaju tako da će se postupak ionako nastaviti kada on prestane biti saborski zastupnik.

Uvjeren je da će najesen bez problema funkcionirati kao dio SDP-ovog kluba iako je na čelu stranke još uvijek Davor Bernardić kojeg nije štedio kritika.

O odmrzavanju njegovog mandata u srijedu bi trebalo raspravljati Mandatno-imunitetno povjerenstvo.

Podsjetimo, Klarin je saborske klupe napustio ustvrdivši da ne može sjediti na dvije stolice i nezadovoljan izborom Davora Bernardića na čelo stranke.

  • +15
Ivan Klarin Izvor: Pixsell / Autor: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

'U proteklih šest godina kao saborski zastupnik maksimalno sam se trudio ukazati na brojne probleme s kojima se naše društvo suočava, te maksimalno pomoći razvoju svog kraja. Kako je Općina Tisno jedna od većih jedinica lokalne samouprave u Šibensko-kninskoj županiji i kako smo trenutno pojačali svoje aktivnosti na aplikacijama na europske fondove, što mi je trenutno prioritet i što će u budućnosti zahtijevati puni angažman, posao zastupnika više ne bio primaran što takvo mjesto ne zaslužuje', pisao je prije dvije godine Klarin.

SDP-u je tada trebalo gotovo dva mjeseca da izabere njegovu zamjenu, a Klarin, kada je vidio da su odabrali Mariju Alfirev, najavio je mogućnost svog povratka u Sabor.

Klarin je pak, što se tiče karijere u SDP-u, uvijek slovio kao jedan od Milanovićevih dečki. Stoga ni ne čude njegove žestoke kritike aktualnog predsjednika Davora Bernardića.

Još u vrijeme predavanja kandidatura za novog šefa stranke, nakon odlaska Milanovića, Klarin je optužio Bernardića da je lažirao potpise. Od te optužbe nikada nije bilo ništa, a Klarin je, nakon SDP-ovih unutarstranačkih izbora, dao ostavku na mjesto predsjednika šibensko-kninskog SDP-a.

Više o tome tko je Ivan Klarin pročitajte ovdje.