KLARIN SE POSVEĆUJE TISNOM

Mladi SDP-ov lav dao ostavku, tvrdi da ne može sjediti na dva stolca

11.09.2017 u 18:06

Bionic
Reading

SDP-ov načelnik općine Tisno Ivan Klarin podnio je ostavku na mijeto saborskog zastupnika jer ne može obje dužnosti obnašati kvalitetno, kako je objasnio u Facebook objavi

'Proteklih 6 godina obnašao sam časnu dužnost zastupnika u Hrvatskom saboru, a i istodobno i dužnost načelnika Općine Tisno i tako došao do točke kada te dvije važne dužnosti ne mogu više istodobno kvalitetno obnašati i ovo je jedini i glavni razlog ovakve odluke', napisao je i dodao da uvijek daje prednost lokalnoj politici.

Mandat vraća svojoj stranci, s čijim se šefom Davorom Bernardićem ne slaže i to se ne libi javno iskazati. 'U proteklih 6 godina kao saborski zastupnik maksimalno sam se trudio ukazati na brojne probleme s kojima se naše društvo suočava, te maksimalno pomoći razvoju svog kraja. Kako je Općina Tisno jedna od većih jedinica lokalne samouprave u Šibensko-kninskoj županiji i kako smo trenutno pojačali svoje aktivnosti na aplikacijama na europske fondove, što mi je trenutno prioritet i što će u budućnosti zahtijevati puni angažman, posao zastupnika više ne bio primaran što takvo mjesto ne zaslužuje', piše Klarin.

Svjestan je da će njegova primanja od sada biti znatno niža, no da mu materijalna komponenta 'nije i nikada neće u politici i životu biti primarna'.

  • +15
Sva lica Ivana Klarina Izvor: Pixsell / Autor: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Naglašava da njegove političke aktivnosti ovim potezom ne prestaju.

Ovu od odluku Klarin je donio tjedan dana nakon što je objavljeno da mora platiti 1.359 kuna od zastupničkog paušala zbog toga što se u srpnju većinu vremena nije pojavljivao u parlamentu. 'Bio sam u Tisnom', odgovarao je Klarin.

Klarin je pak, što se tiče karijere u SDP-u, uvijek slovio kao jedan od Milanovićevih dečki. Stoga ni ne čude njegove žestoke kritike aktualnog predsjednika Davora Bernardića.

Još u vrijeme predavanja kandidatura za novog šefa stranke, nakon odlaska Milanovića, Klarin je optužio Bernardića da je lažirao potpise. Od te optužbe nikada nije bilo ništa, a Klarin je, nakon SDP-ovih unutarstranačkih izbora, dao ostavku na mjesto predsjednika šibensko-kninskog SDP-a.

Više o tome tko je Ivan Klarin pročitajte ovdje.