PRAVOBRANITELJICA O VESNI PUSIĆ

Izjave o 'izbacivanju malog' potiču agresivnost i nasilje!

10.12.2012 u 12:37

Bionic
Reading

Pravobraniteljica za ravnopravnost spolova Višnja Ljubičić usprotivila se načinu izražavanja prve potpredsjednice Vlade i ministrice vanjskih i europskih poslova Vesne Pusić koja je, komentirajući 'slučaj Živković', izjavila da je 'tog malog trebalo na vrijeme izbaciti van'

Iako je priznala da nije čula izjavu ministrice Vesne Pusić, pravobraniteljica Višnja Ljubičić je na medijskoj konferenciji u povodu Međunarodnog dana ljudskih prava izjavila da 'inače nije za takav način komuniciranja u javnim medijima'.

Novinare je, naime, zanimao stav pravobraniteljice za ravnopravnost spolova, jer bi takva terminologija upućena ženi izazvala popriličnu buru u javnosti.

'Mislim da takvi komentari, uz priče o izbacivanju, asociraju na određenu netrpeljivost, poticanje agresivnosti i nasilja. Takve izjave nisu za javni prostor', upozorila je pravobraniteljica Ljubičić.

Ministrica Pusić je, ocjenjujući brzopoteznu smjenu glavnoga savjetnika u kabinetu ministrice kulture Milana Živkovića, rekla da je 'slučaj ministrice Zlatar samo to da nije na vrijeme izbacila van toga malog koji je s tim istrčao’.

'Ministrica Andrea Zlatar je previše fina osoba za jedan dosta grub posao, ali je istina da čovjeku treba neko vrijeme za tu tvrdoću, koja je povremeno potrebna, da reagira momentalno kada ti netko stane na žulj ili izleti kada nije trebao i kažeš: Hvala, van!’, rekla je Vesna Pusić na Novoj TV.