MEĐUNARODNA VRLUDANJA

Izetbegović na udaru zbog Ahmadinedžada

08.02.2013 u 16:15

Bionic
Reading

Povodom jučerašnjeg susreta člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića s predsjednikom Irana Mahmudom Ahmedinedžadom, Savez za bolju budućnost BiH smatra da se radi o potpuno nedopustivom i nedržavničkom činu koji Bosni i Hercegovini, a naročito Bošnjacima, nanosi veliku međunarodnu štetu

SBB je i ranije tvrdio da se bošnjačka politika nalazi na povijesnom raskrižju između Bruxellesa, EU, SAD-a i vrijednosti zapadne civilizacije naspram potpuno neprirodnog proiranskog puta i tamošnjeg režima, piše 24sata.info. Izetbegović je, nažalost, potvrdio opravdanost ovih upozorenja. Izetbegovićev susret s Ahmedinedžadom je utoliko nedopustiv jer dolazi u vrijeme snažnih međunarodnih sankcija koje se prema iranskom režimu provode u okviru UN-a, EU-a i SAD-a, a i Vijeće ministara BiH je prošlog mjeseca u skladu s time donijelo restriktivne mjere prema Iranu.

Radikalizam koji ovaj političar više uopće i ne pokušava sakriti Bošnjake vodi u rizik međunarodne izolacije umjesto prema jedino prosperitetnim euroatlantskim integracijama. Zato Izetbegović treba otići s pozicije na koju je inače došao izbornom krađom i prevarom.

Član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović susreo se s Ahmadinedžadom na sastanku Organizacije islamske suradnje u Kairu. Tom prilikom predsjednik Irana Mahmud Ahmadinedžad uputio je poziv Predsjedništvu BiH da posjeti tu zemlju. Ahmadinedžad je u razgovoru s članom Predsjedništva BiH Bakirom Izetbegovićem u Kairu istaknuo da je Iran čvrsto opredijeljen nastaviti gajiti prijateljske odnose s BiH te da nema limita za razvoj svih oblika međudržavne suradnje.