GOSPODARSKA DIPLOMACIJA

Izabrano pet trgovinskih atašea

20.04.2011 u 15:37

Bionic
Reading

Ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija (MVPEI) zaposlilo je pet trgovinskih atašea, čija će radna mjesta biti u Ljubljani, Chicagu, Münchenu, Milanu i Beču, a koji bi trebali promovirati hrvatsko gospodarsko na stranim tržištima i privući strana ulaganja u Hrvatsku, doznaje se u srijedu iz Ministarstva

U Ljubljanu će tako otići 49-godišnji ekonomist Nikola Bunjevac koji je u posljednje dvije godine obnašao dužnost direktora projekata domaćih i inozemnih sajmova na Zagrebačkom velesajmu. U generalni konzulat RH u Chicagu otputovat će Ivan Biljan, gospodarstvenik i donedavno direktor društva Bilmar d.o.o., a u hrvatsko veleposlanstvo u Beču ide donedavna rukovoditeljica Odjela strategije i poslovnog planiranja Zagrebačkog holdinga Dunja Đurica.

Na radno mjesto trgovinskog atašea u Milanu u hrvatskom generalnom konzulatu imenovan je Neven Lončarić, dosadašnji koordinator prodaje i izvoza tvrtke Mediplus d.o.o., dok će u konzulatu u Münchenu raditi Danko Martinčević, samostalni konzultant.

Spomenuti trgovinski atašei, koji bi trebali pojačati djelovanje hrvatske gospodarske diplomacije, izabrani su između 127 prijavljenih.