MILANOVIĆ O SVJETSKOJ BANCI

'Iza svih kritika krije se neki materijalni interes'

Bionic
Reading

'O ukusima se ne raspravlja, ali uvijek se sve vraća na dojam', rekao je Zoran Milanović na konvenciji Foruma mladih SDP-a u Topuskom

'Ja ne bih bio ja da razgovaram u rukavicama, to mnogi znaju, ali ni s bokserom', dodao je.

Premijer i predsjednik SDP-a obratio se mladima, među kojima su bili i članovi riječkog SDP-a koji su ga napali na Facebooku nakon posljednjeg posjeta poplavljenim područjima gdje je premijer jednoj od mještanki rekao da je njemu prošle godine u kući puknula cijev. Oni su odbili stati pred kamere, ali su se ispričali na Facebooku navodeći da su pogriješili sa svojim istupom.

'Ove četiri godine su početak priče o promjeni ove zemlje. Tu očekujem vašu pomoć i povjerenje iako ponekad mislite da radimo krivo. Ne morate se stidjeti što je netko SDP-ovac. Griješimo, i imam ekskluzivnu informaciju, grešaka će biti još', rekao im je premijer prenosi Dnevnik.hr.

Komentirao je i kritike Svjetske banke

Podsjetimo da je voditelj ureda Svjetske banke u Hrvatskoj Hongjoo Hahm u razgovoru za Reuters rekao da je Hrvatska zaglibila u recesiji zato što nema čelnike koji će zagovarati promjene i zato što favorizira javni sektor nauštrb privatnih poduzeća.

Premijer je rekao da Vlada mijenja radno zakonodavstvo da bi se otvorilo više radnih mjesta, ali ne prihvaća preporuku o odlasku u mirovinu sa 67 godina.

'Pogledajte malo po svijetu savjete koje je davala Svjetska banaka. Oni koji su ih prihvaćali automatski bez razmišljanja, i dan danas su tamo gdje su bili prije 50 godina, a oni koji su uz to što su slušali radili po svome, danas se zovu kao i onda Koreja ili slično. Iza svake od tih kritika krije se neki materijalni interes, a jedini naš interes je Hrvatska. To je materijalni interes svih nas koji živimo u Hrvatskoj. Svjetska banka je Svjetska banka, a Hrvatska je Hrvatska.'