BEZ KANDIDATA

Iz HNS-a poručuju da na predsjedničkim izborima neće podržati nikoga

21.09.2019 u 15:38

Bionic
Reading

Hrvatska narodna stranka (HNS) ipak neće podržati niti jednog kandidata za predsjedničke izbore, a neće istaknuti ni svojeg kandidata, unatoč tome što je predsjednik stranke Ivan Vrdoljak ranije izjavljivao da bi njegov izbor bio Zoran Milanović, kandidat SDP-a

Odluka je to to Središnjeg odbora stranke, održanog danas u Zagrebu.

'Naši politički prioriteti su unutarstranački izbori i nadolazeći parlamentarni izbori i zato nećemo imati svojeg kandidata niti ćemo podržati nekoga od postojećih. Ali, pozivamo članove i simpatizere da obvezno izađu na izbore i daju podršku po svojoj savjesti vodeći se našim liberalnim vrijednostima. Uvjeren sam da im temelj odluke neće biti pripadnost lijevoj ili desnoj političkoj frakciji, nego da će birati one koji će vući zemlju naprijed i da će pritom isključiti populiste, ekstremiste, krajnju ljevicu i desnicu', poručio je predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak.

  • +4
Konferencija za medije Hrvatske narodne stranke liberalnih demokrata Izvor: Cropix / Autor: Goran Mehkek / CROPIX

HNS će također, poručuje, pokrenuti inicijativu da se ubuduće predsjednik Republike bira u Hrvatskome saboru, a ne glasovima birača na neposrednim izborima, piše Jutarnji.

'Smatramo da treba dodatno jačati parlamentarnu demokraciju u Hrvatskoj i zato ćemo pokrenuti inicijativu s ustavnim i pravnim stručnjacima da se predsjednik države bira u Hrvatskome saboru', poručio je Vrdoljak, naglasivši kako se protive svakom povećanju ovlasti predsjednika države, koje zaziva Miroslav Škoro.