NOVI SKANDAL

Iz bolnice u Dubravi otpustili covid pozitivnu nepokretnu ženu od 83 godine

03.11.2020 u 20:13

Bionic
Reading

Iz Ministarstva zdravstva poručili su da su upoznati sa slučajem te da je zatraženo žurno očitovanje KB Dubrava

Iz središnje bolnice za obranu od Covida-19 noćas su otpustili i covid pozitivnu nepokretnu ženu u dobi od 83 godine koja nije ozdravila od zaraze koronavirusom, doznaje RTL. Uz pratnju policije doveli su je na liječenje kćeri koja također ima teške simptome koronavirusa.

Pacijentica je kao posljedicu koronavirusa dobila moždani udar te je potpuno dezorijentirana. Obitelj se pita prazne li se kreveti za mlađe dok se starije pušta kući da umru.

"To bi bio veliki stručni propust… Nitko se ne otpušta prije nego to kliničko stanje ne dozvoljava", kaže ministar zdravstva Vili Beroš.

Nakon detaljnijih informacija, iz Ministarstva zdravstva je stigao odgovor da su upoznati sa slučajem te da je zatraženo žurno očitovanje KB Dubrava.

Središnja bolnica za obranu od Covida-19, KB Dubrava, bolnica je s nizom problema. Liječnici iz Dubrave i danas su prosvjedovali poručivši ministru Viliju Berošu da preispita odluku o tome da njihova ustanova postaje isključivo COVID centar.

  • +13
Zagreb: Prosvjed medicinskih djelatnika KB Dubrava zbog situacije s koronavirusom Izvor: Pixsell / Autor: Goran Stanzl/PIXSELL