sve veće nezadovoljstvo

[VIDEO/FOTO] Novi prosvjed ispred KB Dubrava, liječnici i medicinske sestre poručuju: Oboljeli od covida liječe se u neadekvatnim prostorima, u lošim higijenskim uvjetima

03.11.2020 u 12:09

Bionic
Reading

Zdravstveni radnici KB-a Dubrava ponovno prosvjedu. Smatraju da je stanje neizdrživo i da bi se teret trebao prerasporediti i na druge bolnice u Zagrebu

Nezadovoljni su već neko vrijeme, zbog stanja u bolnici, zbog organizacije rada, kao i zbog toga što je KB Dubrava postala covid bolnica, javlja N1.

"Djelatnici KB Dubrava protestiraju zato što covid-19 pozitivne bolesnike učinili bolesnicima drugog reda. Liječe se u neadekvatnim prostorima bez osnovnih higijenskih uvjeta, ponegdje bez dnevnog svjetla i ispravnih električnih instalacija. Liječe se i doniranim starim respiratorima, u bolnici bez infektologa u punom radnom vremenu i bez mikrobiološkog laboratorija", rekao je jedan od djelatnika KB Dubrava.

"Djelatnici KB Dubrave protestiraju zašto što su pacijente cijelog istočnog dijela grada učinili pacijentima drugog reda. Istok grada ostaje bez akutne bolnice koja hitnom službom pokriva populaciju od oko 350 tisuća stanovnika."

"U situaciji kada ostale bolnice grada Zagreba nisu u stanju poslati ni 50 djelatnika u ovom trenutku za pomoć kolegama u Dubravi, kako onda možemo od njih očekivati da dodatno zbrinu i naše pacijente? Djelatnici KB Dubrava protestiraju zato što su djelatnike KB Dubrava učinili zdravstvenim djelatnicima drugog reda. Bez obzira na svakodnevne iznimne napore, frustrirani su i demoralizirani jer ni jednim ni drugim pacijentima ne mogu pružiti adekvatnu skrb.

Zgrada KB Dubrava je jedina zgrada zdravstvenog sustava grada Zagreba i zagrebačke županije koja je statički u stanju izdržati i najrazornije potrese. Zato bi KB Dubrava u ovom trenutku trebala biti tretirana kao jedinstveno mjestu na kojemu zdravstvenu skrb u svakom trenutku mogu dobiti sve skupine građana", rekao je Josip Ćurić, predsjednik Povjerenstva za kvalitetu KB Dubrava.

Pozivaju ministra da još jednom preispita svoju odluku o tome da KB Dubrava bude covid bolnica.

"Zbog iznimne važnosti KB Dubrava u zdravstvenom sustavu RH pozivamo ministra da još jednom preispita svoju odluku o proglašenju KB Dubrava covid bolnicom."

  • +13
Zagreb: Prosvjed medicinskih djelatnika KB Dubrava zbog situacije s koronavirusom Izvor: Pixsell / Autor: Goran Stanzl/PIXSELL

"Ne damo bolnicu, ne damo bolnicu", odjekivalo je pred KB-om Dubrava. "Ni naše pacijente", uzvikivali su.

"Bolnica je naš drugi dom. Ova bolnica se sustavno uništava, budite uz nas, ne dajte da oduzmu vašu i našu bolnicu", kazala je jedna sestra.

"Dajemo sve od sebe ovdje, koristimo najmodernije metode liječenja ove bolesti. Svaki dan se borimo za svakog pacijenta. Dajem podršku kolegama. Ima velik broj bolesnika, pomoć je uvijek dobrodošla", rekao je David Jutrić, specijalist hitne.