pritisnut aferama

Žinić podnio ostavku na čelno mjesto Županijskog odbora HDZ-a, neće ići na lokalne izbore u svibnju. Do tada - ostaje župan

21.01.2021 u 10:14

Bionic
Reading

Sisački gradonačelnik Ivo Žinić podnio je ostavku na mjesto predsjednika Županijskog odbora HDZ-a Sisačke županije, izvijestili su iz HDZ-a. Žinić se neće kandidirati na lokalnim izborima, no do svibnja će ostati na funkciji župana

Priopćenje koje su poslali iz HDZ-a prenosimo u cijelosti:

'Na inicijativu predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića jučer je u poslijepodnevnim satima održan sastanak užeg Predsjedništva stranke oko nejasnoća u vezi s imovinom i stambenim zbrinjavanjem predsjednika Županijske organizacije HDZ-a Sisačko-moslavačke županije Ive Žinića. Gospodin Žinić obaviješten je o zaključcima vodstva stranke.

Slijedom toga, Ivo Žinić podnio je jutros ostavku na mjesto predsjednika Županijske organizacije HDZ-a Sisačko-moslavačke županije te neće biti kandidat za župana na lokalnim izborima u svibnju.

Video: Goran Stanzl/PIXSELL

Nakon jutros obavljenih konzultacija predsjednika stranke Andreja Plenkovića i užeg Predsjedništva s izabranim potpredsjednicima ŽO-a HDZ-a Sisačko-moslavačke županije, Predsjedništvo HDZ-a predložilo je da, umjesto gospodina Žinića, sisačko-moslavačku organizaciju HDZ-a do održavanja izbora za novog predsjednika županijske organizacije vodi predsjednik Gradskog odbora HDZ-a Sisak, član ŽO-a HDZ-a SMŽ-a i saborski zastupnik Ivan Celjak. Odluku o vršitelju dužnosti predsjednika ŽO-a donijet će na svojoj sjednici novoizabrani Županijski odbor HDZ-a SMŽ-a.

  • +4
Župan Žinić dao izjavu o svojim nekretninama Izvor: Pixsell / Autor: Goran Stanzl/PIXSELL

Obavještavamo vas i da je Županijski odbor HDZ-a Požeško-slavonske županije jučer donio odluku o raspuštanju Gradskog odbora HDZ-a Grada Požege. Ujedno je imenovano Povjerenstvo Gradskog odbora s 11 članova koje će na prvoj sjednici izabrati između sebe novog povjerenika. Dosadašnji predsjednik GO-a HDZ-a Grada Požege Darko Puljašić podnio je i ostavku na mjesto potpredsjednika Županijske organizacije HDZ-a, a Mario Pilon na člana u tom stranačkom tijelu', piše u priopćenju iz HDZ-a.