VOJISLAV ISTROŠEN

Ivanović: Srbiji prijeti opasnost od novog Šešelja

24.11.2014 u 10:06

Bionic
Reading

Oliver Ivanović, čelnik Građanske inicijative SDP s Kosova, ocijenio je da 'forsiranje kosovske nezavisnosti' može destabilizirati Srbiju i izazvati pojavu nekog novog Šešelja, piše srpski Blic

'Ovaj (Vojislav Šešelj) je istrošen, prošlo je njegovo vrijeme. Ali se u vremenu koje dolazi može pojaviti novi radikalni lider s ekstremnim stavovima, koji će plivati na valu frustracije srpskog naroda koja nije smanjena, već je samo gurnuta u stranu, potisnuta svakodnevnim problemima', rekao je Ivanović u intervjuu iz pritvora, koji je dao za novosadski Dnevnik.

On je dodao da se vidjelo kako ta frustracija lako izlazi na površinu u slučaju incidenata na nogometnoj utakmici Srbija - Albanija u Beogradu, kao i u slučaju premijera Albanije Edija Rame.

'Na to Europa mora ozbiljno računati, jer stabilnost zapadnog Balkana je njezin interes isto koliko je i naš. A ta stabilnost ne može se ostvariti bez stabilnosti Srbije', rekao je Ivanović, prenosi Blic

Oliver Ivanović je deset mjeseci u pritvoru na Kosovu jer je osumnjičen da je 1999. godine počinio ratni zločin nad civilnim stanovništvom u Kosovskoj Mitrovici.