OSUMNJIČENI NA SLOBODI

Istražuje se sukob oko zarade s ljetnih partyja

05.07.2013 u 20:39

Bionic
Reading

Svi osumnjičenici koji su u srijedu poslijepodne privedeni u zagrebačku policiju zbog pokušaja iznude danas su na slobodi, no nije poznato tko će od osumnjičenih biti i prijavljen za nedjelo u čijoj je pozadini, po medijskim napisima, podjela bogate zarade s jadranske ljetne klupske scene između dva ugostiteljska klana

Među četvoricom uhićenih koji su prenoćili u zatvoru je i Vinko Žuljević Klica čiji je odvjetnik Milenko Umičević poslijepodne potvrdio da je Žuljević nakon noći 'iza rešetaka' pušten od pritvorskog nadzornika te da za njega nije zatraženo određivanje istražnog zatvora.

Nakon puštanja iz pritvora Žuljević je ispitan na državnom odvjetništvu koje je, po Umičevićevim riječima, postupalo vrlo profesionalno i korektno. 'Ne mogu ne spomenuti odlično postupanje tužiteljstva u ovom slučaju', kazao je Umičević Hini.

Uz Žuljevića su noć u pritvoru navodno proveli i njegov vozač Stipica Brekalo, ali i zagrebački ugostitelj Nenad Šepak.

Policija je uhićene navodno povezivala s pokušajem napada na drugog poznatoga ugostitelja Nikolu Buljšetu. Prema tvrdnjama Jutarnjeg lista Bušljetu je ispred njegove kuće prije mjesec i pol napao maskirani muškarac sa željeznom šipkom u rukama, no on mu je uspio pobjeći i napad prijaviti policiji.

Policija je nakon istrage posmumnjala da bi napadač na Bušljetu mogao biti Brekalo, piše taj dnevnik koji kao jedan od mogućih motiva napada navodi sukobe oko unosnog ugostiteljskog posla na Hvaru.

Žuljevića, umirovljenog časnika HVO-a, u medijima se povezivalo s jednim zagrebačkim mafijaškim klanom, a javnosti je postao poznat tijekom suđenja za ubojstvo Veselina Marinova u kojem je oslobođen optužbi. Sud je zaključio da je Žuljević u Marinova, dugogodišnjeg tjelohranitelja zapovjednika Kažnjeničke bojne HVO-a Mladena Naletilića Tute, pucao u samoobrani.

To je na suđenju potvrdio i njegov kum Vlado Rajić, koji se posljednji put u stupcima crne kronike spominjao kada je u ožujku s još dvojicom priveden zbog prodaje podataka o kriminalističkim istraživanjima, odnosno curenja povjerljivih podataka. Rajić je navodno podatke o tajnim istragama kupovao od ranije prijavljenih policajaca Marka Svaline i Vjekoslava Drnića.