pola-pola

Istražitelji USKOK-a ispitali većinu aktera afere Mreža, onaj najvažniji je u Belgiji

14.12.2023 u 21:07

Bionic
Reading

Šef Mreže TV Saša Engler, televizijski voditelj Marko Ljubić i novinar Marin Vlahović ispitani su u USKOK-u, doznaje Dnevnik Nove TV

Istražitelji još nisu ispitali Juricu Lovrinčevića, bivšeg savjetnika bivšeg ministra gospodarstva i održivog razvoja Davora Filipovića, javlja Dnevnik Nove TV.

Lovrinčević iz Belgije tipkao je po društvenim mrežama. Mail koji su objavila, kako navode, 24 sata, nije adresiran na njega i ministra Filipovića, nego se radi o drugom Davoru – Davoru Šternu. I nije točno, tvrdi Lovrinčević, da su dobili povlaštenu informaciju da će PPD biti kažnjen u Mađarskoj prije službene objave, nego ih je prijatelj obavijestio o onome što piše mađarski tisak.

'Ovaj e-mail i način na koji se njime manipulira samo je kap u moru ove propagandno-obavještajne operacije koja ima cilj zaštititi ogromni privatni interes na štetu hrvatske države. Stoga sve što će uslijediti iz tog smjera gledajte s rezervom jer istina često nije ono što vam se servira', napisao je Lovrinčević.

Informaciju o PPD-u Vlahović je proslijedio je Mostovu Nikoli Grmoji.

'Ne znam što je tu sporno. Pojedini mediji žele prikazati kao da je onaj koji je protiv tajkuna Pavla Vujnovca protiv Hrvatske. Istina je da je PPD platio kaznu i istina je da sam dobio informaciju. Jesam li ih provjerio? Jesam. Je li se pokazala točnom? Je', rekao je saborski zastupnik.

Engler uvjerava da, iako su ga pritiskali, proviziju od budžeta državnih reklama nikome nije isplatio.

Sve svaljuje na Vlahovića, a Lovrinčevića optužuje za reket, piše Dnevnik.hr.

Vlahović je u srijedu optužio i ministra branitelja Tomu Medveda da mu je nakon potresa nudio suradnju.

'Imao sam kontakt i s navedenim novinarom isključivo s ciljem razgovora i poziva na objektivno izvješćivanje. S gnušanjem odbijam svaku moguću sumnju da je posrijedi bilo kakav oblik korumpiranog pristupa', odgovorio je ministar.