ZABIJELILO I NA POLUOTOKU

Istrani, nabavite zimsku opremu!

21.02.2013 u 17:55

Bionic
Reading

Najave meteorologa obistinile su se – dijelove Istre danas je zabijelio snijeg. Uz oblačno vrijeme, kišu, a ponegdje i susnježicu, na labinskom području se rano jutros pojavio snijeg. Na radost djece snježne pahulje su tijekom jutra prolepršale i na području šire Poreštine, Višnjana i Vižinade, a oko 11 sati počelo je sniježiti i uz more

Naime, prve pahulje zalepršale su i u Červar Poratu, a već sat kasnije gusti snijeg zabijelio je Poreč, no kako je temperatura zraka tek nula Celzijevih stupnjeva, snijeg se u dodiru s tlom više-manje topio. No zacijelo će ga biti i tijekom noći pa nas sutra ujutro može i na moru dočekati 'bijela idila'.

S obzirom na to da se narednih dana vikenda na području Istre očekuju niske temperature, a u pojedinim područjima poledica i snijeg, iz PU istarske upozoravaju vozače i sudionike u prometu da vožnju prilagode uvjetima na cesti, ali i da ne zaborave na zimsku opremu!

'Vozače i sudionike u prometu još jednom podsjećamo da su prema odredbama čl. 193. Zakona o sigurnosti prometa na cestama zimski uvjeti na cesti takvi uvjeti kada je kolnik prekriven snijegom ili kada je na kolniku poledica. U takvim uvjetima zbog mogućeg snijega ili pojave poledice na kolniku opreznije treba voziti te brzinu vožnje prilagoditi stanju i uvjetima na cesti. Osim što je način vožnje potrebno prilagoditi uvjetima ne cesti, treba pripremiti i motorno vozilo za zimske uvjete vožnje i nabaviti zimsku opremu', poručuje istarska policija.