službeni zahtjev

Istarski stožer od Nacionalnog traži popuštanje mjera: Otvorite terase kafića 1. ožujka!

24.02.2021 u 16:46

Bionic
Reading

Stožer civilne zaštite Istarske županije zatražio je u srijedu poslijepodne od Nacionalnog stožera civilne zaštite donošenje Odluke o otvaranju terasa caffe barova od ponedjeljka, 1. ožujka na području Istarske županije.

"Zatražili smo od Nacionalnog stožera ono što smo već najavili prije par dana. Mi smo odgovorno razgovarali s ljudima iz te djelatnosti, s čelnicima Obrtničke komore Istarske županije te Cehom ugostitelja da se ovaj tjedan donese odluka da se od Nacionalnog stožera zatraži popuštanje mjera odnosno otvaranje terasa kafića u Istri", istaknuo je načelnik županijskog Stožera civilne zaštite Dino Kozlevac.

Dodao je kako sve mjere treba donijeti odgovorno i oprezno jer "situacija u okruženju nije dobra, a neke se zemlje u okruženju, naročito na istoku, zatvaraju."

Inače, tijekom protekla 24 sata u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 344 uzoraka briseva na covid-19 te je potvrđeno šest novozaraženih osoba. Trenutno je u Istri 37 aktivnih slučajeva zaraze dok se u mjerama samoizolacije nalazi 809 osoba.