DEMANTI

Ispravak netočnog navoda u tekstu o Art udruzi Zagrepčanke

  • Autor: tportal.hr
  • Zadnja izmjena 26.01.2009 12:37
  • Objavljeno 26.01.2009 u 12:18
PISAĆA MAŠINA NOVINAR

PISAĆA MAŠINA NOVINAR

Izvor: tportal.hr / Autor: -

Odvjetnički ured Mladena Dragičevića u ime Art udruge Zagrepčanke reagirao je na tekst objavljen na tportalu 18. prosinca 2008. godine pod naslovom 'Dječji zbor traži 10.000 kuna za solo nastup djeteta'

Tekst na tportalu je priča prenesena iz Jutarnjeg lista, čiji su se sugovornici, roditelji neke djece iz zbora, žalili na ponašanje odgovornih iz spomenutog zbora. Povodom istog teksta reagirala je i pravobraniteljica za djecu Mila Jelavić, koja je osudila ponašanje vodstava zbora.

Odvjetnički ured Dragičević smatra da je navodima iz spomenutog teksta nanesena šteta Art udruzi Zagrepčanke, njenim članovima, roditeljima i djeci roditelja članova zbora Zagrepčanke i dečki te da je obezvrijeđen dugogodišnji rad građana u udruzi.

Također smatraju da je nanesena i šteta čitateljima koji nisu objektivno i istinito informirani.

Odvjetnički ured Dragičević u ime Art udruge Zagrepčanke ističe da:

- Solo točke i nastup u prvom redu u dječjem zboru Zagrepčanke i dečki su BESPLATNI.
-U prvom redu zbora nastupaju samo mala djeca od tri godine koja su vrijednim radom, kroz pjesmu i igru, naučila veći dio plesnog programa.
-Sve uplate se isključivo obavljaju preko žiro računa udruge, pa i za ulaznice za koncerte.
-Neistina je da je mjesečna članarina 180 kuna, odnosno da je ista poskupjela sa 160 kuna.
-Nema nikakvog uvjetovanja za nastupe na koncertima – na koncertima nastupaju svi članovi.
-Cijena DVD-a godišnjeg koncerta je svakako manja od 80 kuna.
-Novčana pomoć za najam prostora ne traži se od roditelja, već se pokriva novcima same udruge.
-Nažalost, u dječjem zboru nije 300 djece, već dosta manje i ne vidimo razloga pretjerivanju. U dječjem zboru je 200-tinjak djece.
-U načelu se vrbuju doušnici i kriminalci, a svakako ne roditelji i njihova djeca iz Art udruge Zagrepčanke.
-Donacije svakoj udruzi, pa i Art udruzi Zagrepčanke i dječjem zboru Zagrepčanke i dečki uvijek su dobrodošle u koriste se u projektima za svu djecu.
-Zbog neprofesionalnog i neetičnog rada autora članka stvara se mišljenje čitatelja da udruga nema odgojno-obrazovne programe i djelatnosti, već da je namijenjena samo ostvarivanju dobiti, što nije točno. Da je htio, autor navedenog članka se mogao uvjeriti da kroz sve ove godine imamo višekratno verificirane programe od strane Ministarstva prosvjete i športa – Zavoda za unaprjeđivanje školstva, Agencije za odgoj i obrazovanje i drugih.

Ovim putem se ispričavamo zbog objave fotografije nastupa dječjeg zbora kojom je bio opremljen tekst. Navedenu fotografiju smo trajno izbrisali iz svoje baze fotografija.

Ako su navodi roditelja koji su se na poslovanje i politiku zbora potužili novinarki Jutarnjeg lista, a čije smo navode mi prenijeli, bili zlonamjerni i klevetnički, ispričavamo se Art udruzi Zagrepčanke i dječjem zboru Zagrepčanke i dečki.

 

 


Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi