'REVOLUCIONARNI SUKOB'

Iranski specijalci prijete prosvjednicima

22.06.2009 u 16:15

Bionic
Reading

Najsnažnija oružana postrojba u Iranu zaprijetila je u ponedjeljak da će suzbiti sve buduće oporbene prosvjede protiv rezultata prijepornih predsjedničkih izbora, upozoravajući prosvjednike da se pripreme na 'revolucionarni sukob' ako ponovno izađu na ulice

Revolucionarna garda na svojim internetskim stranicama upozorila je prosvjednike 'da budu spremni na odlučan i revolucionarni sukob s gardistima, basidžima i pripadnicima drugih snaga sigurnosti i čuvara čudoređa'. To je dosad najoštrije upozorenje elitne iranske revolucionarne garde prosvjednicima.

Basidž, civilna vjerska policija pod zapovjedništvom revolucionarne garde, već sudjeluje u suzbijanju nemira nakon objave rezultata spornih predsjedničkih izbora.

Garda u priopćenju također naređuje prosvjednicima da 'prekinu sabotažu i divljačko ponašanje' i ističe da njihov otpor smatra 'urotom' protiv Irana.

Očevici prenose kako su na teheranskim ulicama, na mjestima gdje bi se kasnije u ponedjeljak trebali održati oporbeni prosvjedi, razmještene snažne vladine snage sigurnosti.