SAKUPLJA SE NOVAC ZA OBNOVU

Nova nada za dječju bolnicu u Klaićevoj

27.03.2014 u 22:17

Bionic
Reading

Grad Zagreb spreman je sudjelovati u obnovi Dječje bolnice u Klaićevoj - u iznalaženju novog prostora za fizikalnu terapiju, u izgradnji garaže, rekonstrukciji dviju etaža i obnovi dotrajale klimatizacije, istaknuto je tijekom današnjeg sastanka zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića s upravom bolnice

Sanacijski upravitelj bolnice Osman Kaić novinarima je izjavio da su dobili obećanja da će u iduća tri tjedna pitanje prostora za fizikalnu terapiju biti riješeno, a gradonačelnik Bandić potvrdio je spremnost Grada za partnersko sudjelovanje u obnovi te bolnice koja je u vlasništvu države.

No nakon sastanka s upravom, Bandić novinarima nije htio odgovoriti ostaje li još uvijek pri izjavi da bi bilo najbolje da Grad preuzme Klaićevu jer bi ‘onda bilo sve tip-top’.

‘Ne bute me svadili ni s ministrom ni s Vladom, imam je dosta svojih problema’, odgovorio je Bandić te dodao kako ‘nije došao ništa preuzimati od države, nego vidjeti što se može partnerski zajedno napraviti’.

'Vjerujem u mogućnost partnerskog odnosa te da će svi problemi Klaićeve zajednički biti riješeni u najskorije vrijeme', poručio je.

Novinari su ga pitali i za komentar prosvjeda roditelja djece koja idu u vrtić u Gajnicama, a koji je najavljen za 15 sati. Na zahtjeve da se zamjena azbestnih ploča na krovu vrtića odgodi do ljeta, Bandić je zamolio roditelje ‘da dopeljaju svoju djecu u vrtić i imaju povjerenja u tete i Grad Zagreb’.

‘Ničim se neće ugroziti zdravlje njihove djece. Kada bi jedna dlaka falila djetetu, ja bih obustavio bilo kakve radove. Neka svak' radi svoj posao - djeca neka idu u vrtić, a mi ćemo raditi svoj posao i bit će sve u redu. Nema nikakvih problema’, istaknuo je Bandić.

Upitan pak za komentar inicijativa da mu se oduzme titula počasnog građanina Srebrenice, odgovorio je: ‘Ne znam što su najavili. Isusa kad su vješali, on im nije to zamjerio jer nisu znali što čine.'