NESREĆA NAGIBNOG VLAKA

Ipak istraga protiv Tišljara i Rogulja

04.08.2009 u 16:43

Bionic
Reading

Izvanraspravno vijeće Županijskoga suda u Splitu prihvatilo je žalbu Županijskoga državnog odvjetništva i zatražilo istragu nad dvojicom osumnjičenih za nesreću nagibnoga vlaka - voditeljem DVD-a iz Strušca Brankom Tišljarom (42) i šefom protupožarne zaštite HŽ-a Dragom Roguljem (54) iz Splita, potvrdio je glasnogovornik i sudac toga suda Neven Cambi

"Obojica će ostati na slobodi jer je u ovom trenutku sudac koji vodi taj predmet Davor Svalina na godišnjem odmoru", rekao je Cambi.

Kako je dodao, na današnju odluku izvanraspravnoga vijeća stranke imaju pravo žalbe Vrhovnome sudu.

Tišljar i Rogulj
prošlog su tjedna bili uhićeni i nakon kriminalističke obrade privedeni su istražnome sucu kao i direktor Sektora ekologije i zaštite u HŽ Infrastrukturi Ivan Medak (51), direktor Intradea Ivan Tomašković (34) i njegov tast i savjetnik Jozo Bazina (58).

Sudac je Medaku, Tomaškoviću i Bazini odredio pritvor, a Tišljara i Rogulja pustio je na slobodu jer njih dvojica, kako je obrazložio, nisu bili svjesni protupravnosti svojeg djelovanja.

Petorica su osumnjičena zbog velike željezničke nesreće koja se dogodila 24. srpnja u Rudinama u blizini Kaštela kada je nagibni vlak koji je vozio od Zagreba prema Splitu iskliznuo iz tračnica.

U nesreći je poginulo šest osoba, 55 ih je teže i lakše ozlijeđeno, a učinjena je i velika šteta