PRIJATELJI U SUZAMA

In memoriam... Alexandar Abramov

07.12.2009 u 15:47

Bionic
Reading

Acina omiljena bila je: 'Ma samo opušteno', prisjećaju se brojni njegovi prijatelji ostavljajući dirljive poruke na Fecebook grupi 'In memoriam... Alexandar Abramov', a sada se pitaju zašto se požurio kad je uvijek govorio da nikamo ne treba žuriti

Bio je sjajan dečko, miran, voljen, govore svi koji su ga poznavali. Živio je sa svojim roditeljima, bratom i sestrom u Cresu, tek je privremeno otišao u Rijeku gdje je studirao elektrotehniku na Strojarskom fakultetu. Bavio se raznim sportovima, plivanjem, biciklizmom i trčanjem.

Ljetni triatlon creske Udruge Insula activa koja promovira sport, zdrav život i ekologiju, na kojem je Aco 2007. godine postavio plivački rekord, od sada će nositi njegovo ime. Na njegovom otoku vlada muk i nevjerica, a na Trgu Sv. Barbare građani pale svijeće i suznih očiju gledaju u zid na kojem je Aco naslonjen izgubio život u divljačkom napadu njegovih vršnjaka.

Malo dalje na Korzu, na mirnom prosvjedu Marin Miočić Stošić, čelnik Udruge Vox, vikao je na mikrofon: 'Ovo nisu stvari koje možemo zaboraviti i nastaviti dalje mirno živjeti! Ako netko zaista to može, neka se debelo, debelo upita koliko ima atributa ljudskoga stvora, ljudskog bića.' Potpisuje se i apel gradskim vlastima da učine sve da se nasilje spriječi, a Miočić Stošić u znak prosvjeda pozvao je sve građane da mu se pridruže sutra u 12 sati na Korzu, odakle kreće marš do Lovrana i natrag do Crikvenice, za bolju i humaniju Rijeku.

I Acini prijatelji bili su danas na prosvjedu, a članovi Molitveno-karitativne zajednice Agape pročitali su svoju molitvu. Koliko je bolno na ovakao brutalan način izgubiti dijete i koliko snage za preživljavanje sada treba Acovoj obitelji, znaju roditelji Luke Ritza. Pridružili su se Facebook grupi u sjećanje na Alexandra, koja ima već 16.800 članova, a majka Luke Ritza, Suzana, napisala je poruku njezinom administratoru i Acinom prijatelju Alenu Živkoviću.

'Alene dragi, vjeruj, suze ne mogu zaustaviti. Teško mi je opisati osjećaje tuge i bola. Trudili smo se da nakon Luke nitko i nikada ne osjeti bol i tugu koju smo mi osjetili. Reakcije države i državnih institucija ostale su nijeme. Molim te da Aleksandrovim roditeljima, obitelji i prijateljima preneseš našu najiskreniju sućut, ako itko u ovoj zemlji zna kako se osjećaju, znamo nažalost mi. Šaljemo vam svu snagu ovog svijeta da preživite. U mislima i srcu sa svima vama, Suza i Reno Ritz.'

Nakon ove strašne tragedije, život u Rijeci zasigurno više neće biti isti.
Aco će sutra u 15 sati biti pokopan na gradskom groblju u Cresu.