MINISTAR ĆORIĆ:

'Imamo 227.000 nezaposlenih, a bit će ih i više'

14.11.2016 u 18:32

Bionic
Reading

Ministar rada i mirovinskog sustava Tomislav Ćorić rekao je u ponedjeljak u Dubrovniku kako je u Hrvatskoj trenutno 227.000 nezaposlenih, te da će zbog kraja turističke sezone ta brojka još i rasti, najavljujući nove mjere zapošljavanja usmjerene na mlade i dugotrajno nezaposlene.

’Prema nedavno objavljenim podacima mi sada imamo 227.000 nezaposlenih, a taj će broj sljedećih dana rasti jer izlazimo iz sezone. U tom kontekstu i razgovori su se ovdje temeljili na tome da u Dubrovačko-neretvanskoj županiji povećamo zaposlenost. Mi tu uz postojeće mjere namjeravamo uvesti još neke mjere, koje će se prvenstveno odnositi na mlade i dugotrajno nezaposlene', rekao je Ćorić nakon radnog sastanka sa zamjenikom župana Davorkom Obuljenom i gradonačelnicima s područja Dubrovačko-neretvanske županije.

Kazao je kako će mu ovakvi radni sastanci pomoći definirati stvarne potrebe prilikom određivanja uvoznih kvota za radnu snagu za 2017. godinu, istaknuvši Dubrovačko-neretvansku županiju kao pozitivan primjer u Hrvatskoj.

’Dubrovačko-neretvanska županija je pozitivan primjer u Hrvatskoj sa svojih 11,6 posto nezaposlenih, ali problem je u činjenici što pojedini dijelovi županije izvan grada Dubrovnika nisu u toj zaposlenosti zastupljeni na zadovoljavajući način. Razmatrali smo mogućnosti povećanja zapošljivosti u ostatku županije, a incijativa je išla u smjeru značajnije apsorpcije sredstava iz Europskog socijalnog fonda'', rekao je Ćorić.