'NE DIRAJTE IM DJETINJSTVO'

Igračke prosvjeduju u 25 gradova

03.12.2012 u 15:41

Bionic
Reading

Prosvjed igračaka održat će se u srijedu u 25 hrvatskih gradova. Naime, građanska inicijativa mladih Nepomireni organizira ovaj prosvjed pod nazivom 'Ne dirajte im djetinjstvo', a njime se zalažu za uvođenje alternativnog oblika poučavanja zdravstvenog odgoja u školama

'Mladi prepoznaju potrebu i izrazito podržavaju uvođenje zdravstvenog odgoja u škole, no zahtijevaju pravo na mogućnost izbora. Drže da je ovaj nepravno u kurikulum instalirani i sramotno neznanstveni program osmišljen kao ideološki predumišljaj preodgoja budućih generacija', ističu Nepomireni. Prosvjed će se u svim gradovima održati od 15 do 18 sati.


'Igračke će na prosvjedu podsjetiti vlasti na to što je djetinjstvo te se svojim malim transparentima izboriti za pravo djece na djetinjstvo. 'Ne dirajte im djetinjstvo!' bit će glavna poruka igračaka. Dira ga nametanje rodne ideologije koja ne uvažava saznanja razvojne psihologije, koja ne pozna termine skladnog i cjelovitog razvoja ljudske osobe, negira vrijednosni okvir kao nužni element svakog odgoja, oduzima djeci djetinjstvo. Nakon što daju svoj doprinos demokraciji u Hrvatskoj, igračke će za blagdan Sv. Nikole biti donirane domovima za djecu, dječjim vrtićima i siromašnim obiteljima diljem Hrvatske', kažu organizatori prosvjeda.

Prosvjedovat će se u Dubrovniku, Đakovu, Ivanić Gradu, Karlovcu, Kninu, Koprivnici, Krku, Kutini, Ludbregu, Metkoviću, Osijeku, Petrinji, Puli, Rabu, Rijeci, Sisku, Slavonskom Brodu, Splitu, Šibeniku, Varaždinu, Virovitici, Vukovaru, Zadru, Zagrebu i Zaprešiću.