bitka za istru

IDS-ov potpredsjednik Tulio Demetlika: Kolege iz SDP-a govore samo o svojoj strani

03.06.2021 u 19:49

Bionic
Reading

Jedna od izbornih bitaka koja još čeka konačni rasplet ona je koja se vodila u Istri. Tridesetogodišnja neosvojiva utvrda IDS-a na ovim je lokalnim izborima dobro uzdrmana.

Potpredsjednikom IDS-a Tulio Demetlika je za HRT kazao da SDP tvrdi da su pronašli 40 listića prema kojima je stavljen glas gospodinu Miletiću, a ne gospodinu Feriću ili su proglašeni nevažećima, a zapravo su važeći.

'Ja na te tvrdnje neću reći ništa. Čuli smo što je izjavio predstavnik DIP-a, nakon uvida u listiće DIP će dati izvještaj. Postoji određeni broj koji su bili nevažeći, a prema preporukama Ustavnog suda mogu se priznati kao važeći. Broj ide i na jednu i na drugu stranu, i gospodinu Feriću, kao i gospodinu Miletiću. Stava sam da treba pričekati izvještaj izbornog povjerenstva', kazao je Demetlika.

IDS je kao i SDP uložio prigovor.

'Kolege iz SDP-a govore samo o svojoj strani, toliko o fer i korektnom nastupanju gospodina Ferića, rekao je Tulio Demetlika, izabrani zamjenik istarskog župana (IDS).

Na pitanje što misli o tome da je zaokruženo ime Ferića, a prekriženo Miletića, kaže da što on misli je manje bitno. Smatra da je to jasan iskaz onoga tko je glasao, zaokružio je ime jednog kandidata, prekrižio ime drugog nije baš po uputama, ali iz tog listića se točno vidi kome pripada glas.

Je li spreman ponovno izaći na izbore, kaže da to ne očekuje i da će kao legalisti prihvatiti odluku Državnog izbornog povjerenstva. Zašto su izgubili potporu birača, čak i Pulu, odgovara da su i dalje najjača stranka u županiji, vode i imaju najveći broj općina i gradova. Boris Miletić je stavio mandat na raspolaganje. Demtlika na to kaže da će najprije pričekati odluku DIP-a, te ustavnog suda, a nakon toga će se održati sjednica predsjedništva stranke.