RASKOL U KOALICIJI?

IDS i HSU dvoje oko poreza na nekretnine

23.11.2012 u 19:31

Bionic
Reading

Osim HNS-a, nezadovoljstvo novim Linićevim porezom na nekretnine izrazile su i ostale dvije karike vladajuće koalicije: IDS i HSU

Službeni stav IDS-a ne postoji jer nisu vidjeli konačni prijedlog poreza na nekretnine, no Damir Kajin rekao je za tportal kako mu je drago da je Radimir Čačić promijenio mišljenje o tome s obzirom na to da je na koalicijskom sastanku ranije glasao za.

Silvano Hrelja, predsjednik HSU-a rekao je za RTL kako 'očito ima dovoljno razloga da se traži odgoda' primjene poreza na nekretnine. Iako se IDS-ovci još nisu službeno očitovali, RTL tvrdi da su protiv a to se također može iščitati iz njihovih ranijih kritika uvođenja novih poreznih nameta.

Dok svjedočimo prvoj ozbiljnijoj krizi u vladajućoj koaliciji, predsjednik Vlade je u Bruxellesu. Istaknuo je kako je porez na nekretnine predizborno obećanje Kukuriku koalicije te kako će o problemima razgovarati s partnerima čim dođe u Zagreb.
'Ne znači da nema grešaka u tome, no porez na nekretnine ima cijela Europska unija', poručio je premijer.

Jozo Radoš iz HNS-a večeras je pak utvrdio kako nije riječ o nesuglasicama u koaliciji već je neslaganje oko poreza nazvao javnom raspravom.