MLADIĆ SA SJEVERNOG KAVKAZA

Identificiran napadač na Domodjedovo

29.01.2011 u 16:21

Bionic
Reading

Počinitelj samoubilačkog napada u moskovskoj zračnoj luci Domodjedovu dvadesetogodišnji je mladić podrijetlom sa sjevernog Kavkaza, a namjera mu je bila "prvenstveno" ubiti strane državljane, izvijestilo je u subotu rusko istražno povjerenstvo.

"Ustanovili smo identitet terorista. Riječ je o napadaču samoubojici koji se raznio eksplozivom", izjavio je glasnogovornik povjerenstva Vladimir Markin, dodavši kako je riječ o "dvadesetogodišnjem mladiću, podrijetlom iz jedne od republika sjevernog Kavkaza".

Istražitelji ne žele otkriti ime napadača samoubojice dok ne okončaju cijelu istragu. U njegovom je napadu smrtno stradalo 35 osoba, među kojima su i državljani drugih zemalja. "Nije slučajnost što se teroristički čin dogodio u dijelu za dolaske putnika s međunarodnih letova. Istražitelji su zaključili da je cilj terorističkog napada bio prije svega ubiti što više stranih državljana", rekao je glasnogovornik.

Među ubijenima su, osim 27 ruskih državljana, dva stanovnika Tadžikistana, jedan Uzbek, dvoje Austrijanaca, po jedan njemački, ukrajinski i britanski državljanin.