PREMIJERKA DALA DO ZNANJA

'Iako sam žena, ne bojim se mraka'

11.12.2009 u 13:41

Bionic
Reading

Na brdu Orlice iznad Grebaštice kod Šibenika premijerka Jadranka Kosor u rad je pustila vjetroelektranu vrijednu 12 milijuna eura, pritom odgovarajući na pitanja o odnosu Stjepana Mesića i Ive Sanadera, topničkim dnevnicima, ali i o svojim strahovima

Na najave Haškog suda da će se preispitati akcije hrvatske vlasti oko pretraživanja kuća te ispitivanja generala i drugih zbog tzv. topničkih dnevnika, premijerka Kosor je poručila 'da svi rade svoj posao'.

'Mi ćemo i dalje raditi ono što moramo u okviru hrvatskih zakona, a jedan od zakona je onaj o suradnji s Haškim sudom. Sve je odrađeno u skladu s propisima i sad čekamo analizu toga što je pronađeno, zajedno s vama, jer nemam ništa veća saznanja o tome od većeg dijela javnosti, a to je da je pronađeno više od 10 tisuća dokumenata, od kojih neki nose oznaku vojne tajne. Naime, ti dokumenti ne pripadaju nijednoj privatnoj osobi. Ti dokumenti su vlasništvo Republike Hrvatske i oni moraju biti u hrvatskim arhivima u određenim nadležnim institucijama, a nikako u nečijim kuhinjama, podrumima i tavanima', kazala je Kosor.

Upitana za komentar o odnosu predsjednika Stjepana Mesića i bivšeg premijera Ive Sanadera, premijerka je kazala da 'i jučer i danas ima isto stajalište o istim temama i pojavama'. Podsjetimo, jučer je kratko rekla: 'Ne bi se mešala.' Na pitanje je li očekivala Sanadera na odavanju počasti dr. Franji Tuđmanu, odgovorila je da su 'bili pozvani svi članovi središnjeg tijela HDZ-a'.

Na novinarsko pitanje je li je strah svinjske gripe i famoznog cjepiva, premijerka je rekla da će se konzultirati sa svojom liječnicom. 'Mi članovi Vlade čekali smo da prođe vrijeme cijepljenja onih koji su prioritetniji. Mene inače ničega nije strah, pa čak ni mraka, iako sam žena', kazala je Kosor.

Za sljedeću 2010. godinu najavila je da će biti 'izuzetno teška', piše Večernji.hr.