FANTOMSKI ZAPOSLENIK

I HAC svog Buljubašića ima

23.09.2009 u 08:52

Bionic
Reading

Prema navodima predsjednika sindikata HAC-a, u toj tvrtki prima plaću Josip Pocrnić iz Gospića, koji u HAC-u zapravo ne radi. Ovo neodoljivo podsjeća na slučaj Buljubašić, no za sada nije poznato tko čuva leđa Pocrniću

Samostalni odjel unutarnje kontrole Hrvatskih autocesta započeo je s ispitivanjem sindikalnih navoda, prema kojima se u HAC-u događa novi 'slučaj Buljubašić'. Predsjednik sindikata Mijat Stanić, naime, u razgovoru s više djelatnika HAC-ove podružnice u Brinju otkrio je da tamošnji radnici ne znaju niti kako Pocrnić izgleda, a kamoli da su s njim dijelili radnu svakodnevnicu.

'Prema mojim informacijama radnici u Brinju Pocrnića nikad nisu vidjeli. Za njegovo ime i prezime prvi put sam čuo na sastanku s upravom poduzeća, u studenom prošle godine, kad smo razgovarali o mjerama štednje u poduzeću.

Tražili smo, naime, da se svim ljudima koji su zaposleni da posla, jer ima ih dosta koji ne rade a primaju plaću. Uprava je od nas tražila imena, a onda je rečeno – Josip Pocrnić. Pitali su nas tko je to, na što je direktorica Sektora za pravne i opće poslove Marijana Raguž direktoru Stjepanu Klariću rekla – pa to je tvoj vozač, vozač koji radi u tvom sektoru. Klarić je poslije opomenuo sindikalca koji je izrekao Pocrnićevo ime, rekavši mu: 'Njega nisi trebao spominjati', prisjeća se predsjednik NSH-a u HAC-u, Stanić.

'Naša unutarnja kontrola istražuje ovaj slučaj, jer je dobila takav nalog od Uprave. Ja nikakve izjave s tim u svezi ne mogu davati', rekao je za Novi list direktor HAC-ova Odsjeka za održavanje Stjepan Klarić, u čijoj zoni odgovornosti je zaposlen Pocrnić.

Prema informacijama koje je prikupio naš list, sporni zaposlenik HAC-a Josip Pocrnić zaposlen je u Sektoru za održavanje i raspoređen na radno mjesto – Vozač I. Njegova mjesečna plaća iznosi oko pet tisuća kuna.

U Nezavisnom sindikatu Hrvatskih autocesta, međutim, već su prikupili dovoljno podataka i za kaznenu prijavu, koju, tvrdi Stanić, kane podnijeti u najkraćem roku. Prema podacima sindikata, Josip Pocrnić itekako se služio službenim automobilom, o čemu postoje i tragovi u službenoj dokumentaciji poduzeća.