požar borove i hrastove šume

I dalje gori na tri mjesta u Splitsko-dalmatinskoj županiji

  • Autor: V.Mo./Hina
  • Zadnja izmjena 26.03.2022 11:17
  • Objavljeno 26.03.2022 u 11:17
Kanader gasi požar u Vinjanima Donjim

Kanader gasi požar u Vinjanima Donjim

Izvor: Cropix / Autor: Vojko Basic / CROPIX

Čak 356 hektara guste borove i hrastove šume izgorjelo je u požarima koji posljednjih sedam dana gore na dva mjesta u Imotskoj krajini i kod Trilja i još uvijek su aktivni, doznaje se u subotu u županijskom Vatrogasno-operativnom centru Split

U požaru koji je još prije sedam dana buknuo u Vinjanima Donjim kod Imotskog do sada je opožareno 106 hektara guste borove i nešto hrastove šume. Taj je požar lokaliziran u utorak, no još uvijek nije ugašen. Vatrogasci su na terenu i nadgledaju požarište.

U četvrtak je planulo u Rožama-Varvodićima nedaleko Trilja i to na nepristupačnom terenu. Jučer je u gašenju pomagao i kanader. Požar je i dalje aktivan, a do sada je izgorjelo 200 hektara trave i hrastove šume. Vatrogasci su i dalje na terenu.

  • +17
  • +14

Požar u Vinjanima Donjim

Izvor: Cropix / Autor: Vojko Basic

Nešto manje opožarene površine, oko 50 hektara guste borove šume, izgorjelo je u Ričicama, u Imotskoj krajini gdje je jučer požar uz zemaljske snage gasio i helikopter, te kanader. S vatrom se borilo 30 vatrogasaca s 11 vozila, te su tijekom noći požarište osiguravali lokalni vatrogasci. Gašenje se nastavlja i danas.

Osim tih većih požara županijski su vatrogasci gasili i brojne druge manje požare među kojima su i oni u Dicmu i u Suhaču kod Sinja, u Vrsinama kod Marine nedaleko Trogira, u Prugovu, te na Klisu.