MOBBING ZBOG 'ZVIŽDANJA'

I carinici traže rasvjetljavanje slučaja Molnar

25.01.2013 u 09:08

Bionic
Reading

Nezavisni sindikat carinika Hrvatske (NSCH) podupro je danas Sindikat policije Hrvatske (SPH) u njihovom zahtjevu da se istraže svi nezakoniti pritisci na sindikalnog povjerenika SPH-a, tragično preminulog međimirskog policajca Dinu Molnara

SPH je jučer od ministra unutarnjih poslova Ranka Ostojića zatražio da se osnuje posebna skupina koja će ispitati navode iz prijave o korupciji u međimurskoj policiji koju je podnio pokojni policajac Dino Molnar, koji je bio i sindikalni povjerenik. Riječ je o 27-godišnjem policajcu iz Novakovca koji se ubio službenim pištoljem te je 21. siječnja pronađen mrtav u svojem automobilu.

On je, po pisanju medija, krajem prošle godine ministru unutarnjih poslova Ranku Ostojiću, USKOK-u i Unutarnjoj kontroli MUP-a poslao prijavu u kojoj navodi primjere korupcije u međimurskoj Policijskoj upravi i policijskoj postaji Murskom Središću, zbog čega je navodno bio i pod mobbingom. SPH je jučer od ministra Ostojića zatražio da ponovno naloži istragu Unutarnje kontrole i pokrene postupke u vezi s predstavkom Dine Molnara.

'Pogodio nas je ovaj nevjerojatan događaj, gdje su sve institucije zakazale, prije svega da se zaštiti sindikalni povjerenik, koji je ukazivao na nezakonite postupke i procese unutar sustava policije. Takvih sličnih životnih i profesionalnih kalvarija uzrokovanih korupcijskim odnosima, procesima i pritiscima unutar sustava carinske službe, koji su vršeni organizirano godinama na one koji su to otkrivali i ukazivali, prošli smo mi i naši članovi, zato nam je iznimno teško prihvatiti da se to opet ponavlja s tako tragičnim ishodom', navodi Nezavisni sindikat carinika Hrvatske u pismu potpore Sindikatu policije Hrvatske. Ujedno izražava sućut Molnarovoj obitelji.


Nezavisni sindikat carinika Hrvatske također navodi kako život preminulog Dine Molnara nije više moguće vratiti, ali je zato itekako moguće utjecati da se to više nikad ne ponovi te da se primjereno kazne počinitelji i sudionici tog sramotnog procesa. 'Zakonom o zaštiti prijavitelja korupcije, kojeg smo mi predlagali ovo se itekako moglo spriječiti', stoji u priopćenju NSCH-a kojeg su uputili i hrvatskom predsjedniku Ivi Josipoviću i premijeru Zoranu Milanoviću.