PAO PRORAČUN ZA 2015.

Hvarani idu na prijevremene izbore

29.12.2014 u 20:07

Bionic
Reading

Gradsko vijeće Hvara nije u ponedjeljak prihvatilo proračun za 2015. godinu pa će će se u roku od tri mjeseca održati prijevremeni lokalni izbori u tom gradu

Na sjednici su za predloženi proračun od 12 nazočnih vijećnika glasovala samo četiri vijećnika SDP-a, a svi ostali bili su protiv ili suzdržani.

Hvarsko Gradsko vijeće ima 13 vijećnika, a prilikom glasovanja nije bio jedan od dva vijećnika Nezavisne liste 'Dica s Pjace' bivšega gradonačelnika Pjerina Bebića. Protiv proračuna, koji je predložio gradonačelnik Hvara Rino Budrović (SDP), glasovalo je troje vijećnika HDZ-a i dvoje vijećnika nezavisne Liste za ponos mista, a suzdržani su bili po jedan vijećnik nezavisne Liste za ponos mista i Nezavisne liste 'Dica s Pjace' te nezavisni vijećnik Drago Carić

Predloženi proračun, kako je rečeno, bio je gotovo 36,5 milijuna kuna prihoda i gotovo 46,5 milijuna kuna rashoda.

'Za današnje neprihvaćanje proračuna nije sporan prijedlog proračuna jer na njega nije stigao nijedan amandman, nego je riječ o političkoj motivaciji rušenja mene kao gradonačelnika Hvara', rekao je za Hinu gradonačelnik Budrović.

Vijećnik HDZ-a Jurica Miličić istaknuo je kako su vijećnici njegove stranke glasovali protiv proračuna gradonačelnika Budrovića jer nije dovoljno razvojan i nema dovoljno investicija. 'Mi smo za nove izbore u Hvaru', dodao je Miličić.

Nositeljica nezavisne Liste za ponos mista Katia Zaninović rekla je kako vijećnici te liste nisu poduprli predloženi proračun jer nisu mogli poduprijeti vlast za koju smatraju da nije dobra za grad Hvar.