RUŠI STANDARD

HSS protiv proračuna Grada Zagreba za 2011.

  • Autor: Hina / tportal.hr
  • Zadnja izmjena 25.11.2010 21:37
  • Objavljeno 25.11.2010 u 21:34
HSS grb i zastava

HSS grb i zastava

Izvor: tportal.hr / Autor: tportal.hr

Klub zastupnika zagrebačke organizacije Hrvatske seljačke stranke (HSS) neće podržati gradski proračun za 2011. jer je on bez nade za građane grada Zagreba a njegovi prijedlozi ušteda na prijevozu i vrtićima direktno udaraju socijalno najosjetljivije i najmlađi naraštaj, priopćeno je iz te stranke

U gradskom HSS-u smatraju da je predloženi proračun štetan, odnosno da ruši postojeći standard i kvalitetu života građana te "ponovno pokazuje odsustvo industrijske razvojne politike, nedostatak restrukturiranja industrije i neodgovarajuće gospodarenje gradskim poslovnim prostorima".

Na rashodovnoj strani proračuna nema vidljivih ušteda u energiji iako HSS godinama upozorava da su mnoge kotlovnice u predškolskim i školskim objektima dotrajale i energetski nisko učinkovite, ističu zagrebački HSS-ovci.

Kada su u pitanju kapitalna ulaganja u HSS-u smatraju da se ulaže u izrade projektne dokumentacije i rješavanje imovinsko pravnih sporova ali da izostaje realizacija projekata.

HSS se slaže da se potpore vrhunskom sportu smanje ali traže objašnjene zašto je ta stavka u potpunosti nestala iz proračuna.

Traže i objašnjene prihoda od dividenda temeljem udjela grada u dionicama u sveučilišnoj bolnici kao i prihoda od najma skladišnog prostora. HSS traži i objašnjene vidnog povećanja sredstava za zakladu Zajednički put, o čijem dosadašnjem radu nisu ništa čuli.

Nepotrebnim u HSS-u smatraju financiranje tjednika Zagreb.hr "koji je u ekspanziji internetskih portala i sličnih publikacija koje se besplatno dijele po gradu postao suvišan i nepotreban".

"Proračun pokazuje nedostatak proaktivnosti ali i sposobnosti financijskog upravljanja gradom, neadekvatno upravljanje imovinom grada i dovodi u pitanje kvalitetu života naših građana što ne možemo dopustiti", zaključuju u gradskoj organizaciji HSS-a

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi