KOALICIJA

HSS i HSLS zajedno na lokalne izbore u Osijeku

20.01.2009 u 12:36

Bionic
Reading

Hrvatska socijalno-liberalna stranka (HSLS) i Hrvatska seljačka stranka (HSS) potpisali su danas u Osijeku sporazum o zajedničkom nastupu na lokalnim izborima za grad Osijek, a zajednički kandidat za osječkoga gradonačelnika bit će profesor osječkoga Pravnoga fakulteta i bivši hrvatski veleposlanik u Bosni i Hercegovini dr. Josip Vrbošić (HSLS).

Predsjednik osječkoga HSLS-a Tibor Santo podsjetio je da su takav sporazum već potpisale županijske organizacije HSS-a i HSLS-a, uz preporuku da to učine gradske i općinske organizacije.

Predsjednik osječkoga HSS-a Marko Josipović rekao je kako su gradske organizacije tih stranaka za kandidata za gradonačelničku dužnost odlučili odabrati osobu koja će Osijek ponovno učiniti prepoznatljivim gradom te da su sigurni kako imaju osobu s dovoljno snage i odlučnosti za ostvarivanje toga cilja.

Vrbošić je ocijenio da će se angažmanom te koalicije u Osijeku dogoditi nužne i potrebne promjene te da se te stranke, partnerskim djelovanjem, mogu ojačati i prepozicionirati, ne samo u Osijeku, nego i na širem području.

Dodao je kako svojim djelovanjem želi pokazati da se ovdje može voditi politika koja će poštivati ljudska prava i načela pravne države te da će se zauzimati da kod novih razvojnih projekata u gradu više ne bude spornih situacija, kao kod izgradnje Nastavno-sportske dvorane 'Gradski vrt'.

Na upit novinara smatra li da će mu dugo odsustvo iz političkog života Osijeka biti nedostatak na izborima, Vrbošić je kazao kako tu činjenicu ne smatra nedostatkom, jer je, putem medija, redovito pratio sva ovdašnja zbivanja, a da HSS i HSLS, unatoč lošijim rezultatima na posljednjim izborima, imaju tradiciju u Osijeku te uz dobre programe, mogu vratiti povjerenje birača.

Na novinarski upit znači li da će kandidat koalicije za župana biti iz redova HSS-a, predsjednik osječko-baranjskoga HSS-a Pavo Šarčević kazao je kako se o nastupu na županijskim izborima još razgovara s drugim strankama, a ako dogovor ne bude postignut, moguće je da će koalicija istaknuti svog kandidata za župana, ali se o tome još nije razgovaralo, jer prvo treba ispitati druge mogućnosti.