europska komisija objavila

Hrvatskoj 319 milijuna eura pomoći za sanaciju šteta od potresa na Banovini

  • Autor: V. P. P./Hina
  • Zadnja izmjena 30.10.2021 11:45
  • Objavljeno 30.10.2021 u 11:45
tportal

Izvor: tportal.hr / Autor: Matej Grgić

Europska komisija donijela je odluku da se Hrvatskoj odobri 319 milijuna eura bespovratne pomoći za sanaciju šteta od potresa na Banovini

Europska komisija je u petak objavila informaciju o usvajanju odluke o dodjeli sredstava EUSF-a na temelju zahtjeva kojeg je Republika Hrvatska podnijela u svrhu naknade sredstava za sanaciju šteta nastalih u potresima iz prosinca 2020. godine, koji su najviše pogodili područje Banovine i šire okolice, priopćilo je u subotu Ministarstvo prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine.

Riječ je o Prijedlogu Odluke o dodjeli sredstava koja će biti upućena u daljnji postupak u Europski parlament i Vijeće EU-a. Odluka će biti izvršna, odnosno isplata preostalog dijela sredstava do ukupno odobrenog iznosa bit će moguća tek nakon okončanja postupka navedenih tijela EU-a.

  • +16
  • +13

Petrinja 250 dana nakon potresa

Izvor: tportal.hr / Autor: Matej Grgić

Podsjeća se kako je Hrvatskoj u kolovozu ove godine uplaćen dio predujma u iznosu od 41.325.507,00 eura, a prema prijedlogu odluke Europske komisije, ukupni iznos iznosio bi 319.192.359,00 eura. Isto tako, Hrvatska je do sada već primila 683,7 milijuna eura bespovratne pomoći za saniranje posljedica razornog potresa u Zagrebu, što ukupno čini više od milijardu eura bespovratne pomoći koliko će Republika Hrvatska primiti iz Fonda solidarnosti EU, navodi se u priopćenju.

Pratite nas na društvenim mrežama:

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!