'NAŠI HEROJI U HAAGU'

Hrvatsko srce nade ironizira bošnjačke osude koncerta bivšim vođama Herceg Bosne

25.05.2017 u 13:50

Bionic
Reading

Udruga Hrvatsko srce koja u Mostaru početkom lipnja organizira koncert potpore nazvala je herojima šestoricu hrvatskih dužnosnika Herceg Bosne protiv kojih se vodi drugostupanjski postupak u Den Haagu u reakciji na brojne osude koje su protiv takve manifestacije izrekle bošnjačke stranke i udruge.

"U zemlji u kojoj živimo, koju volimo i smatramo svojom, zločin je voljeti svoje i misliti drugačije. Također želimo napomenuti kako se u jednu ruku i slažemo s vama – zločince treba osuditi, a ne ih veličati. Ovi ljudi, prije svega naši heroji u Haagu, to zasigurno nisu", priopćili su u četvrtak iz udruge Hrvatsko srce nade. 

Pravomoćna presuda tek treba biti izrečena, poručili su.

Na najavu da će se 8. lipnja na stadionu Hrvatskog športskog kluba Zrinjski iz Mostara održati koncert potpore šestorici hrvatskih dužnosnika u Den Haagu, nekadašnjim dužnosnicima Herceg Bosne Jadranku Prliću, Bruni Stojiću, Slobodanu Praljku, Milivoju Petkoviću, Valentinu Ćoriću i Berislavu Pušiću reagirale su brojne bošnjačke stranke i udruge osuđujući ovaj događaj. 

Udruga Hrvatsko srce nade ironizirala je bošnjačke osude tvrdeći da su im razni mediji, udruge i stranke napravili besplatnu promidžbu za koncert. 

"Ovom prilikom vas molimo da nastavite, bez obzira na brojne neistine koje ste iznijeli", navodi se.

 "Članci u medijima izlaze na temelju pretpostavki i spekulacija, bespotrebno podižu napetosti, na račun nas podižu čitanost i gledanost, blate nas, prozivaju nas fašistima koji veličaju zločince", poručuje udruge o koncertu na kojem će nastupiti Marko Perković Thompson, Mate Bulić i drugi i navodi da će biti miran i dostojanstven skup, bez politike i političkih govora.