iz atene

Hrvatski veleposlanik: Nije bilo incidenata, uhićenima se može jamčiti sigurnost

20.08.2023 u 16:51

Bionic
Reading

Hrvatski veleposlanik u Grčkoj Aleksandar Sunko za HRT je komentirao situaciju s uhićenim huliganima koji su razmješteni u više grčkih zatvora nakon sudjelovanja u tučnjavi uoči kasnije odgođene utakmice između AEK-a i Dinama 7. kolovoza

Potvrdio je da nije bilo incidenata, a da je ispred zgrade veleposlanstva i dalje policijsko vozilo koje ih čuva, objavio je HRT.

'Neki su izražavali strah za svoju osobnu sigurnost što smo iskomunicirali prema upravama zatvora. U takvim slučajevima ih se fizički odvajalo. Imamo kontakte s institucijama i mislim da im se može jamčiti sigurnost. U tom smislu grčka strana je svoj dio posla odradila profesionalno', rekao je Sunko.

  • +14
Ispitivanje huligana u Ateni Izvor: Pixsell / Autor: Yiannis Panagopoulos/EUROKINISSI

Izaslanstvo predvođeno premijerom Andrejem Plenkovićem putuje u ponedjeljak u Grčku na neformalni susret lidera zemalja Jugoistoka Europe, a predviđen je poseban bilateralni sastanak šefa hrvatske vlade i grčkog kolege Kyriakosa Micotakisa, kao i odvojeni susreti ministara Ivana Malenice i Gordana Grlića Radmana s grčkim kolegama. Tema razgovora će očito biti povezana s huliganskim neredima u Ateni u kojima je smrtno stradao navijač AEK-a zbog čega se u grčkim zatvorima nalazi 102 hrvatska državljana.

Privođenje navijača Dinama koji su sudjelovali u jučerašnjim neredima u Ateni Izvor: Cropix / Autor: CROPIX Ronald Goršić / CROPIX