istraga se nastavlja

Raspisana tjeralica za jednim Grkom, stižu i tjeralice protiv pet Boysa?

18.08.2023 u 09:12

Bionic
Reading

Nastavlja se istraga o ubojstvu navijača AEK-a Michalisa Katsourija u Grčkoj. Kako pišu grčki mediji, spremaju se nove tjeralice za hrvatskim, ali i grčkim huliganima. Također se smatra da nisu uhićeni svi sudionici događaja koji su doveli do smrti 29-godišnjeg navijača.

Kako piše grčki Star, spremaju se nove tjeralice za hrvatskim, ali i grčkim huliganima. Naime, već je raspisana tjeralica za grčkim optuženikom inicijala A.D., čiju umiješanost otkrivaju njegove objave na društvenim mrežama.

On, kako piše Newsit.gr, u objavama tvrdi da je sudjelovao u incidentima i da ga vlasti sada traže kako bi ga uhitile. Također, očekuje se i raspisivanje ostalih tjeralica za Hrvatima koji su identificirani putem vozila koje je policija zaplijenila.

Podaci govore o 4 do 5 novih tjeralica, što pokazuje da se broj optuženih za ubojstvo Michalisa Katsourisa počeo povećavati.

Istraga se sada, nakon uhićenja i pritvaranja 105 huligana, usredotočila se na vizualni materijal s kamera na tom području, na predmete pronađene na mjestu incidenata kao i na DNK analizu uhićenih.

Prema informacijama grčkih novinara, 20-25 predmeta koje su prikupile vlasti oko stadiona i koji imaju tragove krvi, sada su na ispitivanju u forenzičkom laboratoriju. Rezultati će se usporediti s onima dobivenim od nesretnog 29-godišnjaka te s ostalima koji će izaći nakon analize krvi koja je pronađena na asfaltu i nogostupu ispred stadiona AEK-a.

DNK analizom ovih uzoraka policija nastoji doći do saznanja, najprije o tome tko su žrtve napada, budući da je osim 29-godišnjaka bilo još ozlijeđenih, kao i tko su počinitelji, tj. koji je držao smrtonosno oružje.

  • +13
Uhićeni huligani izvedeni pred tužitelja Izvor: Pixsell / Autor: Yiannis Panagopoulos/EUROKINISSI

Policiji je najvažnije da sazna gdje je je Michalis Katsouris počeo krvariti, dok se na kraju nije onesvijestio ispred kabine u koju je pobjegao, odnosno identificirati mjesto gdje je napadnut nožem.

Još se čekaju i rezultati vještačenja dva preklopna noža koji su oduzeti dvojici uhićenih huligana, kako bi se utvrdilo je li neki od njih zadao smrtonosni ubod grčkom navijaču.