VELIKO PRIZNANJE

Hrvatski fakultet dobio Zelenu zastavu i status međunarodnog EcoCampusa

21.06.2022 u 17:26

Bionic
Reading

Zelena zastava, priznanje za postignuća na području zaštite okoliša, podignuta je svečano u utorak na Fakultetu za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu u Iki kod Opatije, a dekanica Sandra Janković je rekla kako će studenti nastaviti s aktivnostima da potvrde i osnaže to priznanje

Ovaj fakultet je stekao status međunarodnog FEE (Foundation for Environmental Education) EcoCampusa. Time je postao prva sastavnica Sveučilišta u Rijeci koja je primila to priznanje.

Dekanica FMTU Sandra Janković ocijenila je da Zelena zastava znači fakultetu mnogo. Posebno zato što na FMTU postoji studijski program Menadžment održivog razvoja, rekla je dekanica. Istaknula je da studenti nastavljaju s aktivnostima potvrđivanja i jačanja tog priznanja, a dio aktivnosti je uređenje predavaonica u aneksu fakulteta u skladu s načelima održivog razvoja, uključujući ugradnju senzora s ciljem uštede električne energije.

Nakon podizanja zastave studenti su predstavili aktivnosti Eko odbora poput plave, zelene i digitalne čistke, eko recepata za pravilnu prehranu, savjeta za uštedu energije, analizu potrošnje energenata.

Stjecanjem certifikata i Zelene zastave na FMTU se ostvaruje podizanje svijesti studenata, zaposlenika, lokalne i šire zajednice o održivom razvoju te promiču ekološki i društveno odgovorni projekti. Studenti uključenjem u projekt dokazuju da su tržištu rada sposobni provoditi slične i još zahtjevnije projekte, navedeno je tijekom svečanosti.