nove pošiljke

Hrvatski Caritas u Ukrajinu poslao svoj 10. i 11. tegljač humanitarne pomoći

21.04.2022 u 23:54

Bionic
Reading

Na put u Ukrajinu Hrvatski Caritas poslao je svoj 10. i 11. tegljač humanitarne pomoći namijenjene ljudima koji u Ukrajini trpe posljedice okrutnog i razornog rata, a vrijednost tih dviju pošiljaka od šezdesetak paleta robe je više od 370.000 kuna

Kako je priopćio u četvrtak navečer, u proteklih 6-7 tjedana Hrvatski je Caritas razvio plodnu suradnju s ukrajinskim Caritasom Spes, čiji Caritas Transkapathia u Mukačevu, gradiću na jugozapadu Ukrajine, požrtvovno i uspješno prosljeđuje primljenu pomoć u brojne gradove i mjesta diljem Ukrajine.

Nastoji se – u skladu s prepoznatim potrebama a potom i transportnim i sigurnosnim prilikama – dosegnuti ljude u potrebi što bliže različitim bojišnicama kao i prognanike koji su sigurnost pronašli u nekim ustanovama i kolektivnim smještajima izvan vlastita prebivališta.

  • +14
Mariupolj Izvor: Profimedia / Autor: Ilya Pitalev / Sputnik / Profimedia

U najnovijim dvjema pošiljkama Hrvatski Caritas šalje s jedne strane različite higijenske proizvode: higijenske maramice, pelene za djecu i odrasle, toaletni papir ili higijenske uloške koji su nabavljeni novčanim darovima hrvatskih tvrtki i građana, a s druge strane različite prehrambene proizvode i temeljne životne potrepštine koje su hrvatski građani darivali putem svojih župnih i nad/biskupijskih caritasa Gospićko-senjske, Krčke i Varaždinske biskupije te Zagrebačke nadbiskupije. 

Tegljač prehrambenih proizvoda koji je uoči Uskrsa u Kijev u suradnji s Caritasom Spes otpremio Hrvatski Caritas stigao je na odredište, a u Župi sv. Aleksandra, oduševljeno i sa zahvalnosti dočekali su ga don Zvonimir Šesnić, hrvatski svećenik na službi u Kijevskoj biskupiji, sa skupinom ukrajinskih volontera, navodi se u priopćenju.

Hrvatski Caritas zahvaljuje svima koji su svojim novčanim ili materijalnim darom ili pozivom na donacijski telefon omogućili da nužno potrebne namirnice stignu u srce Ukrajine.

Donirati se može pozivima na donacijski telefon Hrvatskog Caritasa 0609010 (cijena po pozivu 6,25 HRK, PDV uključen); uplatom na žiro račun Hrvatskog Caritasa: IBAN HR3823400091511177677 te uplatom on-line donacije putem mrežne stranice Hrvatskog Caritasa www.caritas.hr