TRGOVINA NARKOTICIMA

Hrvatski bjegunac Kurilj uhićen u Mostaru

23.10.2011 u 19:32

Bionic
Reading

Pripadnici državne policijske agencije (SIPA) uhitili su u Mostaru hrvatskog bjegunca Marija Kurilja za kojim je raspisana tjeralica zbog trgovine narkoticima, objavili su u nedjelju mediji u Mostaru

Nakon višednevnog praćenja, inspektori SIPA-e su upali u unajmljeni stan u mostarskoj Dubrovačkoj ulici, te uhitili Marija Kurilja (27) iz Makarske. Prema istim medijskim navodima u njegovu društvu je bila i jedna djevojka koja se spominjala u slučaju prostitucije, a navodno je u stanu pronađen bijeli prah.

Prema proceduri, kada se utvrdi posjeduje li Kurilj državljanstvo BiH, donijet će se odluka o njegovu izručenju Hrvatskoj.

Prošlog mjeseca je na Županijskom sudu u Splitu trebalo početi suđenje braći Mariju i Anti Kurilju zbog sumnje da su se bavili nabavom i preprodajom veće količine kokaina i marihuane.

Mlađi brat Kurilj se nalaz u pritvoru na splitskim Bilicama. Kako se Marijo Kurilj nije pojavio na početku sudskog procesa, Županijski sud u Splitu je za njim raspisao tjeralicu. Braću Kurilj USKOK tereti da su 2008. iz BiH radi daljnje preprodaje od nepoznatih osoba iz BiH nabavljali veću količinu kokaina i marihuane, te da su je odnosili u svoju kuću u Makarskoj te dogovarali dalju prodaju.