zbunjujuća praksa

Hrvatska pošta popustila: Građani će moći u poslovnice bez zaštitne maske

24.03.2020 u 16:24

Bionic
Reading

Nakon što je odlučeno da građani neće moći ući u poštanske urede bez zaštitne maske, iz Hrvatske pošte u utorak poslijepodne ipak su odustali od ove mjere

'U dogovoru s Nacionalnim stožerom civilne zaštite, ulazak u poštanske urede dozvolit će se i osobama bez zaštitne maske. Zahvaljujemo korisnicima na razumijevanju te vas još jednom pozivamo da slijedite upute nadležnih tijela, kako bismo svi zajedno što brže pobijedili ovu epidemiju', rečeno je u odgovoru Hrvatske pošte tportalu.

Osim što je zaštitne maske u ovom trenutku gotovo nemoguće nabaviti, ni Nacionalni stožer civilne zaštite nije ih preporučio za nošenje zdravim osobama, niti - po današnjim riječima ravnatelja Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslava Capaka - misli da su one potrebne.

  • +4
Hrvatska pošta zahtijeva zaštitne maske Izvor: Pixsell / Autor: Nikola Cutuk/PIXSELL

Na upit tportala je li stoga opravdana odluka Hrvatske pošte da zabrani ulazak osobama bez maske na licu, iz Stožera su ranije poslali kratak odgovor: 'To je interna odluka Hrvatske pošte da zaštiti svoje zaposlenike i morate je poštivati.'

Očito su u Hrvatskim poštama uvažili preporuke Stožera te su povukli tu mjeru.

No, građani javljaju da se niti u pojedine trgovine ne može ući bez zaštitnih maski stoga je očito da mjere nisu ujednačene.