JOSIPOVIĆ NA PRIJEMU

'Hrvatska nema bližeg susjeda od BiH'

01.02.2011 u 20:36

Bionic
Reading

Predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović u utorak je dvodnevni posjet Predsjedništva BiH ocijenio jednim od izvrsnih međudržavnih posjeta

Josipović je ocjenu iznio u kratkom govoru tijekom prijema za 400-tinjak uglednika iz svijeta kulture, zabave, znanosti, politike i gospodarstva Hrvatske i BiH održanog u zagrebačkoj Gliptoteci.

'Nakon dvodnevnog boravka najvišeg političkog izaslanstva BiH u Zagrebu mogu reći da je ovo bio jedan od izvrsnih međudržavnih posjeta', rekao je Josipović u prigodnom govoru kojim je otvorio skup u Gliptoteci.

Hrvatski predsjednik kazao je kako je posjet Predsjedništva BiH potvrdio dobre odnose između dviju zemalja i dodao kako 'smo ovdje večeras da bismo obilježili taj uspješni posjet i da ubuduće prepoznamo sve što nas povezuje'. Josipović je ustvrdio kako ljude s obje strane tisuću kilometara duge granice povezuje toliko toga da Hrvatska bližeg susjeda od BiH nema.

'Iskoristimo ovu večer - obnovimo stara i stvorimo nova prijateljstva i zaželimo BiH i Hrvatskoj dobru i uspješnu europsku budućnost', kazao je na kraju kratkog govora Josipović.

Predsjedatelj Predsjedništva BiH Nebojša Radmanović izrazio je zadovoljstvo dvodnevnim vrlo uspješnim posjetom.

'Posjet je bio vrlo uspješan jer smo jučer i danas u Zagrebu osjetili prijateljstvo i želju za dobrom suradnjom dvaju susjeda te smo dobili obećanje da ćemo dobiti potporu na putu prema EU i da će se riješiti sporna pitanja, i osjetili da to ovdje stvarno žele', rekao je Radmanović.

Predsjedatelj Predsjedništva BiH rekao je da tijekom dva dana jedino nisu imali priliku upoznati sportski, kulturni i znanstveni Zagreb, za što su priliku dobili večeras, te se na tome zahvalio.

Oko 400-tinjak pozvanih uglednika zabavljali su umjetnici koji također spajaju Hrvatsku i BiH. Program je otvorila Josipa Lisac koju je na lutnji pratio Edin Karamazov, nastavio je Ibrica Jusić, a do kraja događanja u Gliptoteci još su pjevali Boris Novković i Kemal Monteno