BISERI MATKA MARUŠIĆA

'Hrvatska je zadnja zemlja koja može spasiti svijet od nastranih ljudi'

Bionic
Reading

'Hrvatska je ostala zadnja zemlja koja može spasiti svijet od nastranih ljudi, a Srbima poručujem da smo im u toj borbi jedini prijatelji', kazao je profesor i negdašnji dekan splitskog Medicinskog fakulteta Matko Marušić na tribini 'Zdrav razum progovara: brak = žena + muškarac' koja je u srijedu navečer održana u omiškom hotelu 'Plaža'.

Marušić je bio u elementu. U desetak minuta oduševljenoj je publici ponudio čitav niz razloga za pljesak. Ali i za zabrinutost, jer je ustvrdio kako ljudskoj civilizaciji, napose onoj kršćanskoj, nema spasa ukoliko u Hrvatskoj ne prođe referendum kojim će i u Ustavu biti zapisano da je brak zajednica muškarca i žene, piše Slobodna Dalmacija

'Ne dajmo da oni koji nam nisu ravni ravnaju našim životima', počeo je profesor Marušić, u nekoliko se navrata pozivajući na svoju znanstvenu karijeru i načitanost.


'Nemojte dopustiti da vas prevare, a prevara se sastoji u tome da se pod krinkom ljudskih prava nastranost pretvori u normu. Pazite, ne u normalu, nego u normu, jer norma znači zakon!', kazao je Marušić.

No, bio je to tek uvod u pravu paradu riječi kojima je Marušić nazočne nastojao uvjeriti kako je 'za' na referendumu jedina ispravna odluka.

'Hrvatska je ostala zadnja zemlja koja može spasiti svijet! Svi najveći su pali. I Španjolska i Brazil, a mala Hrvatska još jedina pruža otpor. Kad to kažem, onda mi se smiju, a ja im kažem samo se vi smijte, ne samo da se dobro zabavljam, nego sam i u pravu. Ako sotona ipak nekim čudom pobjedi, časno ćemo primiti poraz i otići u povijest kao narod koji je pružio najveći otpor nastarnosti', u zanosu je govorio Marušić.

Poraz, međutim, za Marušića nije opcija. A pobjeda će, slikovito se izrazio, biti kao da Hajduk s 3:0 dobije madridskog Reala.

'Nemojte biti naivni, nisu u pitanju navodna prava istospolnih ljubavnika, nego i biseksualaca, a u pozadini svega krije se borba za legalizaciju pedofilije. To je taj veliki plan nastranih ljudi', upozorio je Marušić.