AMERIKANCI OPTUŽUJU

'Hrvati su spalili zastavu EU i nose sliku zločinca'

15.06.2012 u 12:11

Bionic
Reading

Američki NY Times raspisao se o hrvatskim navijačima na Europskom prvenstvu u Poljskoj i Ukrajini. Međutim, nisu se dotaknuli onih nekoliko tisuća 'kockastih' navijača koji su gromoglasnim navijanjem nosili našu reprezentaciju, već one manjine koja se nije ponašala primjereno

Tako NY Times piše da su hrvatski navijači u Poznanju spalili zastavu Europske unije te da su izazivali malobrojnije talijanske navijače noseći lutku za napuhavanje obučenu u talijanski dres.

Isto tako, ističu da su naši navijači nosili fotografiju osuđenog ratnog zločinca Ante Gotovine.

Inače, jedan hrvatski navijač uhićen je nakon sinoćnje utakmice protiv Italije. Spomenutog navijača sačekala je policija na izlazu iz stadiona jer je tijekom utakmice palio baklje.

'Navijač je uhićen dok je napuštao stadion. Za ometanje utakmice predviđena je kazna do pet godina zatvora', rekao je Andrzej Borowiak, glasnogovornik policije.

Spomenimo kako HNS čeka kaznu zbog bacanja baklji u teren protiv Irske, a neodgovorni pojedinci su to napravili i protiv Italije. Osim toga 'azzurri' su podnijeli prigovor jer su hrvatski fanovi izviždali i njihovu himnu.