mirno rješenje svih sporova

HRT povlači tužbu protiv Hrvatskog telekoma, potpisan sporazum s ciljem smanjenja tenzija u medijskom prostoru

19.04.2019 u 17:05

Bionic
Reading

Hrvatska radiotelevizija i Hrvatski telekom sklopili su sporazum o povlačenju tužbe i mirnom rješenju svih međusobnih sporova s ciljem normalizacije javnog diskursa i smanjenja tenzija u medijskom prostoru, a u duhu preporuka europskih institucija da se medijski sporovi kada je god to moguće rješavaju dogovorom, bez pribjegavanja sudskim tužbama

Tekst sporazuma prenosimo u cijelosti:

"Hrvatska radiotelevizija pokrenula je spor protiv HRVATSKOG TELEKOMA d.d. radi naknade štete zbog povrede časti i ugleda zbog objavljenih navoda u slijedećim izdanjima nakladnika:

  1. Dana 12.09.2017. godine na portalu tportal.hr objavljen je članak pod naslovom: „Nered na Prisavlju: kako je HDZ u Saboru pripremio teren za gašenje Hrvatske uživo".

Ovom objavom Hrvatska radiotelevizija i HRVATSKI TELEKOM d.d. potvrđuju da su mirnim putem riješili sve međusobne sporove.

Dogovor HRT-a i HRVATSKI TELEKOM d.d. postignut je u cilju normalizacije javnog diskursa i smanjenja tenzija u medijskom prostoru, a u duhu preporuka europskih institucija da se medijski sporovi kada je god to moguće rješavaju dogovorom, bez pribjegavanja sudskim tužbama.

Ovim putem zajedno pozivamo i ostale nakladnike da sporove riješe mirnim putem, u javnom interesu izgradnje kvalitetne i pluralne javne scene."