TRŽIŠTE KAPITALA

Dionica HT-a u fokusu analitičara, novi ugovori AD Plastika bez veće reakcije na burzi

Hrvatski Telekom

Hrvatski Telekom

Izvor: Pixsell / Autor: Marko Lukunic

Nakon jednog dana povišenog prometa, poduprto blok transakcijama, domaće tržište kapitala vratilo se na razine skromne likvidnosti, sa manje od 6 milijuna kuna dioničkog prometa.

Indeksi su imali mješoviti dan, jer dok je CROBEX pao 0,6 posto, istovremeno je uži indeks CROBEX10 ojačao blagih 0,04 posto. Više od polovinu prometa činila je dionica Hrvatskog Telekoma, koja je sa 3,2 milijuna kuna protrgovane vrijednosti bila uvjerljivo u fokusu investitora, te joj je cijena pri tome oslabila 0,6 posto.

Po prometu slijedi dionica AD Plastika sa 450 tisuća kuna prometa, nakon vijesti o novim ugovorima sa PSA i Fiatom, međutim izostala je pozitivna cjenovna reakcija te je dionica kliznula 0,3 posto.

Dionica Uljanika nastavlja predvoditi gubitnike, te je potonula dodatnih 16,5 posto, u nedostatku pozitivnih vijesti oko strateškog partnera, dok je dionica Zagrebačke banke zabilježila pad cijene od 10,3 posto, međutim prvenstveno iz razloga što se dionicom počelo trgovati bez prava na dividendu.

Porastom cijene izdvaja se dionica Istarske kreditne banke i to 8,2 posto, te je dan bio zadnji kada se dionicom trgovalo s pravom na dividendu od 70 kuna po dionici.

Dobitnik dana Istarska kreditna banka +8,21% 1450,00

Gubitnik dana Uljanik -16,47% 0,71

CROBEX -0,60% 1.806,24

Više o kretanjima na tržištu kapitala pročitajte OVDJE.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!