24 i 32 'kvadrata'

[VIDEO] Hotelske kuće dosad donirale 125 mobilnih kućica, dogovara se dodatna nabava

  • Autor: I. Ba./Hina
  • Zadnja izmjena 08.01.2021 18:43
  • Objavljeno 08.01.2021 u 17:24
U Nacionalnoj i sveucilisnoj knjiznici odrzan je sastanak clanova Vade s hotelijerima i Hrvatskom udrugom turizma

U Nacionalnoj i sveucilisnoj knjiznici odrzan je sastanak clanova Vade s hotelijerima i Hrvatskom udrugom turizma

Izvor: Pixsell / Autor: Tomislav Miletic/PIXSELL

Hotelske kuće dosad su za područje Sisačko-moslavačke županije donirale 125 mobilnih kućica, a u petak se na sastanku u vladi s predstavnicima hotelijera i turističkih udruženja razgovaralo o nabavci dodatnih kućica

Premijer Andrej Plenković nakon sastanka je zahvalio hotelskim kućama na donaciji 125 mobilnih kućica koje su već dopremljene u Sisačko-moslavačku županiju te rekao da se danas razgovaralo o dodatnim kućicama koje bi se mogle dati na raspolaganje.

Premijer Andrej Plenković nakon sastanka s hotelijerima, Video: Tomislav Miletic/PIXSEL

Njih bi država nabavila kroz Ministarstvo turizma, Ministarstvo gospodarstva i Robne zalihe i u što skorijem roku ih transferirala na područje Sisačko-moslavačke županije, kako bi se brojnim unesrećenim ljudima osigurao privremeni smještaj, izjavio je Plenković.

Razgovore o konkretizaciji i trijaži postojećih mobilnih kućica koje su na raspolaganju na hrvatskoj obali vodit će Ministarstvo turizma i sporta i Ministarstvo gospodarstva, dodao je Plenković, koji se nada da će u što kraćem roku velik broj tih kućica biti dopremljen u Sisačko-moslavačku županiju.

Dosad doniranih 125 kućica površine su između 24 i 32 metra kvadratna, opremljene su sanitarnim čvorom i kuhinjom, a velika većina je došla i s posteljinom, ručnicima i priborom za jelo, rekao je direktor Hrvatske udruge turizma (HUT) Veljko Ostojić.

Austrijski konvoj kamiona stigao s donacijama za potresom pogođena područja (Robert Anic/PIXSELL)

Najavio je da će se tijekom današnjeg i sutrašnjeg dana provesti revizija svega s čime se trenutno raspolaže, a tijekom vikenda će biti dostavljena precizna lista onog što se smatra prigodnim i pogodnim za pomoć.

Ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac današnji sastanak je ocijenila vrlo dobrim, a rekla je da je na njemu razmatrano što još dodatno hotelske kuće mogu staviti na raspolaganje kako bi se što prije moglo početi s organizacijom i dovozom mobilnih kućica u Sisačko-moslavačku županiju.

Sastanku u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici (NSK) nazočili su i ministar financija Zdravko Marić, ministar gospodarstva i održivog razvoja Tomislav Ćorić, ministar prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Darko Horvat te predstavnici više turističkih tvrtki.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!