HOTO-KOMENTAR POLICIJSKE AKCIJE

Horvatinčić: Vjerujem u vladavinu prava!

11.02.2010 u 18:58

Bionic
Reading

U razgovoru s novinarima Večernjeg lista, vlasnik HOTO grupe Tomo Horvatinčić obrušio se na vođe prosvjeda optužbama da imaju političke ambicije i da ih vode privatni, a ne opći interesi. Napao je i članice Programskog vijeća Marinu Škrabalo i Sanju Modrić da manipuliraju javnošću, uz tvrdnje da su one 'aktivistice Zelene akcije'

'Zašto se Marina Škrabalo i Sanja Modrić u svome 'otvorenom prosvjednom pismu' uredništvu Informativnog programa Hrvatske televizije nisu predstavile kao aktivistice Zelene akcije, nego se skrivaju iza članstva u Programskom vijeću HRT-a?! Pa sad u tom pismu broje koliko je puta Hloverka kimnula glavom ili nije? To je suludo, budući da meni Hloverka Novak-Srzić ionako nije bila sklona u emisiji - niti sam to tražio - ali sam očekivao da će me, kad su me već pozvali u 'Otvoreno', bar pustiti da završim svoju misao do kraja', bjesni Horvatinčić.

Podsjeća da ga Hloverka nije u 'Otvoreno' pozvala u emisiju osobno ni na svoju ruku, nego je to očito bio stav uredništva i uređivačke politike Informativnog programa HTV-a.

'Meni nije bilo ni na kraj pameti da u emisiji nastupim zajedno s nekim iz Zelene akcije ili s nekim od prosvjednika jer me oni uvijek nadglasaju svojim objedama i lažima. Inače, stav Hoto grupe je da se mi bavimo građenjem, za što imamo sve potrebne dozvole, i da se stalno ne 'opravdavamo' javnosti zašto s investicijom većom od 100 milijuna eura želimo urediti jedan od središnjih blokova u Zagrebu', kaže vlasnik HOTO-grupe.

Horvatinčić poručuje da je u izradi i trodimenzionalna vizualizacija koju će postaviti na ulazu u Varšavsku i da je na tom mjestu 'ionako svaki dan bar pet nepropisno parkiranih automobila'.

'Kad je, pak, riječ o policijskoj akciji, ja vjerujem u vladavinu prava i pravnu državu - i mislim da bi vođe ovih prosvjeda, njih nekoliko, trebale reći javnosti koje su to privatne interese imale u odnosu na nekretnine koje je kupila Hoto grupa. I zato mi je, u tom kontekstu, žao tih mladih ljudi koji se smrzavaju po drveću, u kontejnerima, a njihove vođe u najmanju ruku završe u Skupštini, Saboru ili na nekoj političkoj listi', rekao je za Večernji list poduzetnik Tomo Horvatinčić.