izvršenje zatvorske kazne

Sudac naložio Horvatinčiću da se 30. ožujka javi u Remetinec, on će tražiti odgodu

09.03.2020 u 12:50

Bionic
Reading

Tomislav Horvatinčić stigao je u pratnji odvjetnika Velimira Došena k sucu izvršenja zagrebačkog Županijskog suda koji mu je odredio da se 30. ožujka javi na izvršenje zatvorske kazne u zatvoru Remetinec, točnije u dijagnostički centar

Međutim, Tomislav Horvatinčić zatražit će odgodu izvršenja zatvorske kazne u roku od tri dana, odnosno najkasnije do četvrtka kako je rekao njegov odvjetnik Došen. Predat će molbu za odgodu izvršenja zatvorske kazne zbog teško narušenog zdravlja Tomislava Horvatinčića, javlja Jutarnji list.

Ja sam tri puta operiran, jednom u Zagrebu, a dva puta u Heidelbergu zbog karcinoma želuca, a prebolio sam i rak kostiju 1990. godine. Želim reći kako ja još jednom izražavam sućut zbog tragičnog događaja obitelji nastradalih. Sada ću vam reći da je uplaćeno 400 tisuća eura ukupno sinu i kćeri stradalih. Nakon što sam uplatio prvih 100 tisuća, sin stradalih je dao i pismenu izjavu kako se neće žaliti ako presuda bude i oslobađajuća - kazao je Horvatinčić.

Na pitanje je li iznos od 400 tisuća eura platio ono osobno ili osiguravajuće društvo, rekao je kako je 200 tisuća eura obitelji stradalih platilo osiguravajuće društvo, a 200 tisuća je on osobno zbog toga što je nažalost sudjelovao u tom tragičnom događaju, ali da to nije bilo zbog toga što bi on time na sebe preuzeo neku krivnju.

Tomislav Horvatinčić rekao je kako je njegovo zdravstveno stanje vrlo ozbiljno, a na pitanje zašto je sada prijavljen na adresi u Zagrebu, a ne u Samoboru, jer to mijenja i nadležnost suca izvršenja jer da je ostao prijavljen u Samoboru nadležan bi bio sud u Velikoj Gorici, a ovako je nadležan Županijski sud u Zagrebu, odgovorio je da on ima urede i u Zagrebu i da živi i na jednoj i drugoj adresi.

-To je sasvim nebitno jer da je i određen sud u Velikoj Gorici ja bih se isto tamo pojavio kao što sam se pojavio i ovdje- kazao je

Horvatinčić je pravomoćno osuđen na četiri godine i 10 mjeseci zatvora zbog izazivanje pomorske nesreće u kojoj je 2011. godine poginuo talijanski bračni par Salpietro.

  • +11
Tomislav Horvatinčić golazi na Županijski sud u Zagrebu Izvor: Cropix / Autor: Damjan Tadic / CROPIX

Prije pet godina, sutkinja Maja Šupe osudila ga je na uvjetnu kaznu, ali presuda je bila srušena.

Dvije godine kasnije ga je oslobodila zbog sinkope, no i ta presuda bila je ukinuta. Treći put Horvatinčić je osuđen pred novim sudskim vijećem što je na kraju i potvrđeno.